Kemi
Henfaldskonstant
30. marts 2006 af
Kre (Slettet)
Jeg har siddet og knoklet med en bestemt opgave i lang tid nu.. Håber der er en som kan hjælpe mig videre med opgaven, som lyder således:
En ko spiser græs på en mark, som er forurenet med I-131. Koen indtager herved I-131 med en samlet aktivitet på 20.000 Bq.
Henfaldskonstanten for I-131 er 9,98 * 10-7 (hævet)s-1 (hævet)
Beregn det antal I-131 atomer, som koen indtager.
På forhånd tak!
En ko spiser græs på en mark, som er forurenet med I-131. Koen indtager herved I-131 med en samlet aktivitet på 20.000 Bq.
Henfaldskonstanten for I-131 er 9,98 * 10-7 (hævet)s-1 (hævet)
Beregn det antal I-131 atomer, som koen indtager.
På forhånd tak!
Svar #1
30. marts 2006 af mathon
N=No*e^-k*t,
hvor N er det tilbageværende antal strålingsaktive atomer til tidspunktet t,
No(N-nul) er det strålingsaktive antal atomer til tidspunktet t=0,
t er tiden i sek. og
k er henfaldskonstanten.
der differentieres:
dN/dt = No*e^(-k*t)*(-k), hvoraf
|dN|/dt=k*N; |dN|/dt er antal henfald pr tid altså = 20000 henfald pr sek, hvoraf
N = (|dN|/dt):k =20000s^-1:(9.98*10^-7s^-1)=
2.00401*10^10=ca. 20 milliarder strålingsaktive I-131 atomer.
Skriv et svar til: Henfaldskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
