Matematik

Find sigma ved beregning!

17. december 2003 af Casper (Slettet)
Min opgave lyder således:

En stokastisk variabel, X, er normalfordelt med en middelværdi på 5 og en standardafvigelse (dvs. X~N(5,sigma)). Endvidere oplyses at P(X
Find sigma ved beregning.

(Hint Z = X-my/sigma)

Er der én, som kan hjælpe mig med denne opgave? På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Casper

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Casper, jeg vil råde dig til at læse i dine matematik-lærebøger, for der vil du helt sikkert kunne finde et svar.
Dette er jo et forum, hvor man kan debattere om, hvordan en konkret opgave løses, dvs. at den, der opretter tråden, må have et forslag til løsning.
Jeg tror nok at der er andre der er enige med mig i dette.

Mvh. Sigmund

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Sigmund, jeg har skam også et forslag. Mit problem er egentlig opstillingen af opgaven. Har du et forslag til dette?

Sigma = 1,5605

Mvh. Casper

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, Casper, jeg har et forslag. Du skal bruge formlen P(X
Ved tabelopslag finder jeg det tal, for hvilket Phi(tallet) giver 0,9, til 1,28. Nu siger jeg, at (t-my)/sigma=1,28 <=> (7-5)/sigma=1,28 <=> sigma=2/1,28=1,5625.
Casper, dette er så mit forslag til en løsning. Hvis du har noget at tilføje må du endelig skrive igen.

Mvh. Sigmund

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg vil kigge lidt nærmere på det her i juleferien.

Du må have en glædelig jul, samt et godt nytår.

Mvh. Casper

Skriv et svar til: Find sigma ved beregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.