Kemi

eksamensopgave - opgave 6, b)

30. marts 2006 af hamlet (Slettet)
Ville være dejligt, om der var en der kunne hjælpe mig med opgave 6, b) fra eksamensættet:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-17-1.pdf

opg. a) har jeg fået til:
SO2: 64,068 g/mol
CaSO4: 136,146 g/mol

hvordan skal opg.b, gribes an??

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

SO2=16+16+32,07=64,07g/mol
CaSO4=16+16+16+16+40,08+32,07=136,15g/mol

beregn stofmængden af gibs altså:
n(CaSO4)=m(CaSO4)/M(CaSO4)
og da n(CaSO4)=n(SO2), burde du nemt kunne finde massen af SO2
m(SO2)=M(SO2)*n(SO2)

mvh. dnadan

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2006 af Quasar (Slettet)

n(CaSO4) = n(SO2)

m(SO2) = n(SO2) * M(SO2)

Svar #3
30. marts 2006 af hamlet (Slettet)

tusind tak:)
kan du sige mig om jeg har regnet rigtigt i den samme opgave, bare i c) som jeg har fået til 336,12kr, for de 2% SO2 der slipper ud i atmosfæren.?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2006 af IMB (Slettet)

Aha, det er sådan en naturfagsprøve ser ud.
Er det 2.g eller 3.g?

Svar #5
30. marts 2006 af hamlet (Slettet)

2.g :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2006 af IMB (Slettet)

Ok :)

Jeg får det til 329,4 kr, da 1647*0,02*10 kr = 329,4 kr.


Skriv evt. din fremgangsmåde op.

Svar #7
30. marts 2006 af hamlet (Slettet)

jeg har gjort sådan her:
1647 kg/ 98 * 2 = 33,61 kg
Pris: 33,61kg * 10kr = 336,12 kr

Svar #8
30. marts 2006 af hamlet (Slettet)

er dette forkert`?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2006 af IMB (Slettet)

Det er rigtigt nok, du skal bare dividere med 100 i stedet for 98.

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. marts 2006 af IMB (Slettet)

Så giver det resultatet i #6.

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

IMB's måde er den rigtige måde, så ja det er forkert..
husk er 2%=0,02 i decimal tal
og da der bliver lavet 1647kg betyder det at:
udslip: 1647*0,02=32,94kg
det koster 10kr pr. kg. derfor:
32,94*10kr=329,4kr

Svar #12
30. marts 2006 af hamlet (Slettet)

tak..hvor er det rart I er så flinke til at hjælpe andre herinde!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. marts 2006 af IMB (Slettet)

Jeg lærer også ret meget af at hjælpe andre, har jeg fundet ud af, så selv tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

det er jo altid rart at hjælpe folk (hvis du spørger mig)
så jeg gør det med glæde:)

Skriv et svar til: eksamensopgave - opgave 6, b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.