Matematik

Bekræftelse af facit

30. marts 2006 af Stina05 (Slettet)
Godaften..
Jeg har siddet og regnet på eksamensættet
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf.

Vil sætte pris på, hvis der var nogen, som kunne bekræfte eller afkræfte mine facit.

opg.1
-3y^2

2.
T = (3,-2)

3.
2*2ln2+6

4.
t = -3/4

5.
y=1/3x-2

6.
BC = 21/5

7.
Denne er jeg lidt i tvivl om hvordan skal løses

8.
y = -3x+6
andet spørgsmål ved jeg ikke lige helt hvordan skal løses.

9.
x = -3


Håber at der er nogen som vil skimme disse igennem

Svar #1
30. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

Hvordan bestemmes S (x^2e^((x^3)+1)dx

håber, at der er nogen, som kan være behjælpelig med denne opgave..

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2006 af filleellif (Slettet)

3. er ikke god:

[(1/4)x^4 +ln|x|] = (1/4)*2^4 +ln(2) -((1/4)+ln(1)) =4 + ln(2) - 1/4 = 15/4 + ln(2)

I 5. er a=-1/3 (tror bare det er en skrivefejl)

7. Her skal du bruge substitution, så får du (1/3)e^[(x^3)+1] +k

Anden del ved du, at stamfunktion til ln(x) er xln(x)-x, S(ln(x)+1)dx = xln(x)-x+x +k = xln(x) +k

8. Du sætter g'(x)=-(x+1)^-2 +1 ind i ligningen, og ser, at udtrykket du kommer frem til er sandt. Derfor er g(x) løsning til differentialligningen.

9. er du også lidt galt på den. Udnyt at log(x)-log(y)=log(x/y), og at 10^log(x)=x. Prøv og se om du så selv kan.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2006 af sontas (Slettet)

sæt t = x^3+1 => dt/dx = 3x^2 <=>

dt= 3*x^2*dx<=> 1/3 *dt = x^2*dx
dvs :

(1/3)*S dt*e^(t)

Svar #4
31. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

Jeg har nu regnet opgave 9 og får denne til at blive x = 3/8, er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#4: Det er korrekt.

Skriv et svar til: Bekræftelse af facit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.