Matematik
Bestem c
31. marts 2006 af
mda (Slettet)
g(x)=2x^3+3x^2-c*x
grafen for g har netop èn vandret tangent.
Bestem tallet c???
Et skub i den rette retning ville være dejligt...
På forhånd tak
mda
grafen for g har netop èn vandret tangent.
Bestem tallet c???
Et skub i den rette retning ville være dejligt...
På forhånd tak
mda
Svar #1
31. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Hint: Grafen for f har vandret tangent i x0 hvis og kun hvis f'(x0) = 0. Funktionen f skal selvfølgelig være kontinuert og differentiabel i x0.
Svar #3
31. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Vi differentierer g:
g'(x) = 6x² + 6x - c.
For at finde røringspunktet for den/de vandret/-te tangent, skal vi løse ligningen g'(x) = 0. Vi skal bestemme c således at grafen for g kun har én vandret tangent. Hvornår har en andengradsligning (her g'(x) = 0) kun én løsning?
g'(x) = 6x² + 6x - c.
For at finde røringspunktet for den/de vandret/-te tangent, skal vi løse ligningen g'(x) = 0. Vi skal bestemme c således at grafen for g kun har én vandret tangent. Hvornår har en andengradsligning (her g'(x) = 0) kun én løsning?
Skriv et svar til: Bestem c
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
