Kemi

Kemi opgave

31. marts 2006 af Sara_06 (Slettet)
Hej

Jeg har brug for lidt hjælp i følgende opgave. Jeg har nemlig siddet med den i lang tid uden at komme videre, så tænkte at i måske vil hjælpe :)

Opgaven:

Opløselighed af Ca(OH)2 i 0,100 M CaCl2:

Ved en syre-basetitrering bestemmes [OH-] i en opløsning af Ca(OH)2 i en 0,100 M CaCl2 (aq). Herefter bestemmes opløseligheden af Ca(OH)2 i 0,100 M CaCl2 (aq).

Fra en standflaske, hvor fast calciumhydroxid i længere tid har stået i ligevægt med 0,100 M CaCl2(aq), frafiltreres forsigtigt en passende portion (mindst 10 mL pr. hold) af den klare opløsning.
Med pipette udtages fra filtratet 10,0 mL, der overføres til en lille konisk kolbe. Der tilsættes ca. 20 mL demineraliseret vand og 4-5 dråber methylrødt. Opløsningen titreres med 0,020 M saltsyre.
Det benyttede volumen af saltsyren noteres: 12,2 mL

1. udregn værdien af C (Ca(OH)2) i 0,100 M calciumchlorid-opløsning.

2. udregn opløseligheden af Ca(OH)2 i 0,100 M calcium-opløsning (g/100 mL)

I den første opgave ved jeg at jeg skal bruge formlen n/v men jeg ved ikke hvilke tal jeg skal sætte ind i formlen :8(

På forhånd tak

Sara




Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

tænkte på noget lignende dette:
n(HCl)=V(HCl)*C(HCl)
derefter må dette altså være sandt:
n(HCl)=n(Ca(OH)2)
og nu er det jo bare at finde koncentrationen, da du nu både har stofmængden og volumen


(dette er bare en tanke, så er ikk sikker på dette)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2006 af Quasar (Slettet)

#1: Hmm, der må gælde:

n(H+) = n(OH-) = n(Ca(OH)2)*2

Til den næste opgave skal du have fat i ligevægtsloven.

Svar #3
01. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Jeg vil lige give et bud på det jeg har lavet, og i må meget gerne rette hvis der er noget :)

1. 12.2mL / 1000 = 0,0122 L
n= c * V =
0,100 * 0,0122 L = 0,00122 mol

n/v = 0,00122 mol/0,0122 L = 0,1 M

2. 0,1M * 74.09 = 7.409
opløst i 100 mL = 0,07409 g/ 100 mL

Er det rigtigt? plzz svar mig for jeg har virkelig brug for jeres hjælp

På forhånd tak
Sara

Svar #4
02. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

Ingen hjælp!!

plzzzzzzzz hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2006 af Quasar (Slettet)

Du har ikke gjort som jeg skriver.

Svar #6
02. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

Hej

Jeg forstå ikke rigtig hvad jeg skal gøre, vil du ikke nok være sød at sætte tallene ind så jeg kan forstå princippet :)

Mange mange tak

Sara

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2006 af Quasar (Slettet)

I filtratet er der blandt andet følgende ligevægt:

Ca(OH)2 -->

Du titrerer med HCl:

H+(aq) + OH-(aq) --> H2O(l)

Stofmængden af anvendt H+ bestemmes:

n = cV = 0,020M*0,0122L = 0,000244mol

Jf. reaktionsskema 2, må n(H+,anvendt) være lig n(OH-,opløsning). Jf. reaktionsskema 1 er

n(Ca(OH)2,opløsning) = n(Ca2+,opløsning) = n(OH-,opløsning)/2 = 0,000122mol. Det er derfor jeg skriver:

n(H+) = n(OH-) = n(Ca(OH)2)*2

Du kan nu bestemme c(Ca(OH)2):

c = n/V = 0,000122mol/0,010L = 0,0122M

Så ganger du med M(Ca(OH)2) og for opløseligheden i g/L - divider med 10 og så den i g/100mL.

Men værdien afviger meget fra den teoretiske værdi - sikker på, at du har skrevet rigtige tal op?

Svar #8
02. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Og ja jeg er sikker på at de er rigtige tal, men hvad siger den teoretiske del at den skal være?

Undskyld at jeg spørger så meget, men det er meget vigtigt :(

Tusind tak
Sara

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2006 af Quasar (Slettet)

Jeg får den teoretiske værdi til 0,000244M.

Svar #10
02. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

Tror du ikke at man skal bruge en anden metode? nemlig:

1.n = c*v = 0,100M * 0,0122L= 0,00122 mol
n/v = 0,00122/0,05= 0,0244M

2. 0,0244 * 74,09 = 1,06
opløst i 100 mL = 0,10 g/100mL

stemmer dette ikke med teorien?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2006 af Quasar (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du laver...

Svar #12
02. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

Hej

Okay..
Først finder jeg n ved at gange 100M med 0,0122L (hvilket er volumen divideret med 1000)
dernæst dividere jeg n med de halve af 0,100 og får efterfølgende 0,0244M

i den næste opgave ganger jeg koncentrationen med stofmængden og får 1,06 og så dividere jeg med 100 og får 0,10 g/100 mL

er det ikke rigtigt?

Svar #13
02. april 2006 af Sara_06 (Slettet)

besvarelsen skal aflevers imorgen :(

Hjææææææælp

Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.