Matematik

Hvordan skitser man grafen for f ud fra denne funktion (...)?

04. april 2006 af sunset (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/2005-8-1_ret_usec.pdf

Jeg skal til opgave 5, som lyder at jeg skal skitsere en funktion for f, der er givet ved:

f(x)=x^3-2,5x^2-2x+7

Jeg er helt blank.. og ligeledes til den sidste opgave der lyder:
løs vha. grafregneren ligningen f(x)=0

Er der nogen der tid til at hjælpe?
På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2006 af Guruen (Slettet)

til anden del tegner du i Y1=x^3-2,5x^2-2x+7 og i Y2=0..

Så ser du hvor disse skærer hinanden..

Svar #2
04. april 2006 af sunset (Slettet)

tak skal du have! Men til mit første spørgsmål, ved du om jeg skal udregne f'(x) for at kunne skitsere grafen for f?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Skitser betyder at du tegner af efter grafregneren

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2006 af mathon

f(x)=x^3-2,5x^2-2x+7

f'(x)= 3x^2-5x-2 med nulpunkter for x=-1/3 og x=2

lokalt max.: for x= -1/3 y_lokaltmax=7.35
lokalt min.: for x=2 y_lokaltmin= 1

f(x) = 0 for x=-1.57811

øvrige støttepunkter fås som ibibib omtaler.

Skriv et svar til: Hvordan skitser man grafen for f ud fra denne funktion (...)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.