Matematik

Vild ligning!!

05. april 2006 af azidioN (Slettet)
Jeg har et lille problem, jeg kan godt solve min ligning her... Men det lidt federe at kunne vise læreren at den er fixet i hånden..

650x+18000=18000*1,03^x

se om i kan finde ud af den

Svar #1
05. april 2006 af azidioN (Slettet)

altså x skal findes, lommeregneren er 10 sekunder om at finde svaret, i og med at jeg ikke føler at jeg kan klare den her ligning, kan det tænkes at lommeregneren simpelthen prøver sig frem?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2006 af Duffy

Det må være en utrolig SLØV lommeregner du har.

Løsningerne er

x = -0.1040949850*10^(-64)


x = 13.12346730



Duffy

Svar #3
05. april 2006 af azidioN (Slettet)

Hmm, kan du gøre det sån lidt trin for trin? :) .. og ja det må det være ..

Ti-89 Titanium <-- skulle gerne være en af de vildeste:) ..

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Den ligning kan ikke løses "i hånden"

Svar #5
05. april 2006 af azidioN (Slettet)

Tak for hjælpen, eller? Jeg kunne jo godt finde svaret.. det var mere den trinvise måde hvorpå du klarede den? - :) Det ville være perfekt hvis du kunne lave det "i hånden" for mig

Svar #6
05. april 2006 af azidioN (Slettet)

Nej vel ? .. hvorfor mener mr. Duffy så det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det har Duffy heller ikke påstået

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2006 af sigmund (Slettet)

Den ene løsning er x = 0.

Den anden løsning, x = 13.1235 kan ikke udtrykkes ved sædvanlige funktioner (polynomier, trigonometriske, logaritmiske funktioner). Din lommeregner prøver sig frem. Du kan bruge Newton-Raphson (jeg tror nok at det er det din lommeregner gør) til at finde løsningen til

650x + 18000 - 18000*1.03^x = 0.

Svar #9
06. april 2006 af azidioN (Slettet)

okaii .. mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Vild ligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.