Matematik
Funktionsopgave (Svær)
06. april 2006 af
Zir (Slettet)
Hey!
Har fået stillet følgende spørgsmål:
En funktion g er bestemt ved g(x)=Sqrt(2x+b), hvor b er en konstant. I punktet med førstekoordinatet 4 har grafen for g en tangent t, der er parallel med t.
t= 2,773x-3,09
Beregn b.
Jeg får selv resultatet til b= -7,870 v b= -8,13
Men er lidt mistænkeligt ved de to resultater?!
Tak for hjælpen
Har fået stillet følgende spørgsmål:
En funktion g er bestemt ved g(x)=Sqrt(2x+b), hvor b er en konstant. I punktet med førstekoordinatet 4 har grafen for g en tangent t, der er parallel med t.
t= 2,773x-3,09
Beregn b.
Jeg får selv resultatet til b= -7,870 v b= -8,13
Men er lidt mistænkeligt ved de to resultater?!
Tak for hjælpen
Svar #1
06. april 2006 af Y.vs.J (Slettet)
b=-8,13 duer ikke, da du så ville skulle tage kvadratroden af et negativt tal - og det kan man jo ikke :)
Svar #2
06. april 2006 af sigmund (Slettet)
Indirekte oplyses det at g'(4) = 2.773. Dette benyttes til at beregne b.
Differentieres g fås
g'(x) = 1/sqrt(2x+b).
Ved indsættelse fås
g'(4) = 1/sqrt(8+b) = 2.773.
Du skal nu løse ligningen
(8 + b)^(1/2) = 1/2.773.
Differentieres g fås
g'(x) = 1/sqrt(2x+b).
Ved indsættelse fås
g'(4) = 1/sqrt(8+b) = 2.773.
Du skal nu løse ligningen
(8 + b)^(1/2) = 1/2.773.
Skriv et svar til: Funktionsopgave (Svær)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
