Matematik
HASTER nemme opgaver
06. april 2006 af
lotte-tQsen (Slettet)
hej jeg håber der eren der vil hjælp mig med to mindre opgaver.
den første er noget sandsynlighedsregning hvor jeg for et skema opgvivet
t: 3 8 a
p(X)=t) (1/3) (1/4) p
jeg har bestemt tallet p til at være 5/12
nu skal jeg bestemme a, når det oplyses at E(X)=13.
hvad skal ejg gøre her?
desuden har jeg en cirkel hvor jeg skal bestemme cos v og sinv. jeg ved at der fra vinklen ud til buen eller der hvor trekanten begynder at gå op er (3/4) så ved godt at cos v = 3/4 menhvad med sinus hvordan skal jeg lige se på det?
håber en vil hjælpe for det skal afleveres imorgen.
den første er noget sandsynlighedsregning hvor jeg for et skema opgvivet
t: 3 8 a
p(X)=t) (1/3) (1/4) p
jeg har bestemt tallet p til at være 5/12
nu skal jeg bestemme a, når det oplyses at E(X)=13.
hvad skal ejg gøre her?
desuden har jeg en cirkel hvor jeg skal bestemme cos v og sinv. jeg ved at der fra vinklen ud til buen eller der hvor trekanten begynder at gå op er (3/4) så ved godt at cos v = 3/4 menhvad med sinus hvordan skal jeg lige se på det?
håber en vil hjælpe for det skal afleveres imorgen.
Svar #1
08. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
3*(1/3) + 8*(1/4) + a*(5/12) = 13
3 + a*(5/12) = 13
a = 120/5 = 24
Brug idiotformlen:
(sinx)^2 + (cosx)^2 = 1
(sinx)^2 = 7/16
3 + a*(5/12) = 13
a = 120/5 = 24
Brug idiotformlen:
(sinx)^2 + (cosx)^2 = 1
(sinx)^2 = 7/16
Svar #2
08. april 2006 af malonedk (Slettet)
E(x)=(1/3)*3+(1/4)*8+(5/12)*a=13
Herefter isoleres a.
Hvorefter vi ser svaret til 0,707106781, hvilket svarer til kvadratroden af 1/2.
Herefter isoleres a.
Hvorefter vi ser svaret til 0,707106781, hvilket svarer til kvadratroden af 1/2.
Svar #3
08. april 2006 af ibibib (Slettet)
#2 Der er en fejl i isoleringen af a. Det er svært at se hvor kvadratroden af 1/2 kommer fra, men Kims beregninger i #1 er korrekte.
Skriv et svar til: HASTER nemme opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
