Fysik
sandt?
07. april 2006 af
DU (Slettet)
hej skal lig høre om det jeg har skrevet er sandt.. Altså om der er nogen der kan bekraft det..
d) Ved at se på graferne kan vi konkludere at her er der tale om en bevægelse med konstant acceleration. Som det ses har jeg fået Excel til at give os ligningen for (t,a)-grafen y = -0,0141x + 0,9313 R2 = 0,0038. Derved kan vi konkludere at acceleration for (t,a)-grafen er -0,0141m/s2 da acceleration er det samme som hældningskoefficienten .
e) Vognens acceleration kan bestemmes vha. (t,v)-grafen, da vi har fået Excel til at give os ligningen for (t,v)-grafen y = 914,65x + 151,34 R2 = 0,998. For at bestemme acceleration vha. (t,v)-grafen skal vi differentier ligningen y = 914,65x + 151,34 => y`= 914,65. Det vil sige at acceleration for (t,v)-grafen er 914,65 mm/s2 eller 0,91465 m/s2 .
hilsen DU
d) Ved at se på graferne kan vi konkludere at her er der tale om en bevægelse med konstant acceleration. Som det ses har jeg fået Excel til at give os ligningen for (t,a)-grafen y = -0,0141x + 0,9313 R2 = 0,0038. Derved kan vi konkludere at acceleration for (t,a)-grafen er -0,0141m/s2 da acceleration er det samme som hældningskoefficienten .
e) Vognens acceleration kan bestemmes vha. (t,v)-grafen, da vi har fået Excel til at give os ligningen for (t,v)-grafen y = 914,65x + 151,34 R2 = 0,998. For at bestemme acceleration vha. (t,v)-grafen skal vi differentier ligningen y = 914,65x + 151,34 => y`= 914,65. Det vil sige at acceleration for (t,v)-grafen er 914,65 mm/s2 eller 0,91465 m/s2 .
hilsen DU
Svar #1
07. april 2006 af Riemann
Jeg formoder, at når du skriver R2 er det forklaringsgraden du tænker på.
mht. d:
I og med, at R2 = 0,0038 kan det næppe være tale om det rigtige udtryk.
mht. e:
Da R2=0.998 passer udtrykket forholdsvis godt, så dit udtryk må være rigtigt.
I stedet for at lave en regression af typen y=a*x+b i d), skal du finde den bedste linje af typen, y=a. Så skulle du gerne få ca. 0.91.
Du må jo regne med, at når du differentierer hastighedsfunktionen får du et udtryk for accelerationsfunktionen, således at accelerationsfunktionen her vil være et polynomium, der er 1 grad mindre end hastighedsfunktionen.
mht. d:
I og med, at R2 = 0,0038 kan det næppe være tale om det rigtige udtryk.
mht. e:
Da R2=0.998 passer udtrykket forholdsvis godt, så dit udtryk må være rigtigt.
I stedet for at lave en regression af typen y=a*x+b i d), skal du finde den bedste linje af typen, y=a. Så skulle du gerne få ca. 0.91.
Du må jo regne med, at når du differentierer hastighedsfunktionen får du et udtryk for accelerationsfunktionen, således at accelerationsfunktionen her vil være et polynomium, der er 1 grad mindre end hastighedsfunktionen.
Skriv et svar til: sandt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
