Geografi

International handel og dens konsekvenser på miljøet?

10. april 2006 af jammal (Slettet)
Hey..Har lige et hurtigt spørgsmål, som jeg tænkte på:

Hvilken konsekvenser har den international handel på miløjet? Jeg har hørt noget med Blybrændstofspriserne..men forstod ikke helt, hvad det er! Det vil være dejligt, hvis der er nogen, der kan belyse dette!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2006 af Madsst (Slettet)

Jeg går ud fra at du referer til Kyoto aftalen, blandt andet i hvert fald. Selve princippet bag aftalen er jo i hvert fald at begrænse udledningen af CO2, hvilket må anskues som positivt for miljøet, om end det måske ikke fungerer optimalt. Rationalet bag aftalen er dog temmelig validt efter min mening, da handel med CO2 kvoter må betyde at kvoter kommer til dem som værdsætter dem højest.

Svar #2
10. april 2006 af jammal (Slettet)

#1: hmm, nej det var ikke helt det jeg mente. Det jeg spørger om er, noget i retning af:

"at man ofte undervurderer konsekvenserne af den internationale handel på miljøet, fordi f.eks. blybrændstofspriserne holdes kunstigt nede" <---- dette har jeg læst et eller andet sted, som jeg ( mærkeligt nok) ikke husker hvor. Men jeg forstår det simpelthen ikke..!

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2006 af Madsst (Slettet)

Nej - det forstår jeg heller ikke lige. Olieprisen er jo altså temmelig høj for tiden og det er meget svært at holde prisen på olie nede, da olie handles globalt. Om det er noget specielt omkring "blybrændstof" ved jeg ikke, men det lyder som om der er noget du har misforstået.
Et gæt er dog at du måske har læst at brændstof og andre ting der forurener handles til priser der ikke indeholder omkostningerne for samfundet, her i form af forurening. Det er hvad man kalder negative eksternaliteter...

Svar #4
10. april 2006 af jammal (Slettet)

Nå Ok..

Men tak for hjælpen

Skriv et svar til: International handel og dens konsekvenser på miljøet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.