Fysik

Q- værdi

30. november 2020 af hjælpsos123456789 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har i en opgave nuklides 183-W som henfalder med alfahenfald, og skal finde Q-værdien i MeV. Har fået det til -0.0018036 ved dennne udregning:

(178.9458161 + 4.002603254) - 182.950223

Nogen der kan tjekke om dette er sandt?


Svar #1
30. november 2020 af hjælpsos123456789

svaret ovnover er i u, men i MeV: 5.64 MeV.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllllll} \underset{182.950224}{\underbrace{_{\, \, \, 74}^{183}\textrm{W}}}\;\longrightarrow \;\underset{178.945815}{\underbrace{_{\, \, \, 72}^{179}\textrm{Hf}}}\;+\;\underset{4.002603}{\underbrace{_{2}^{4}\textrm{He}}}\\\\ \Delta m=\left ( 182.950224\;u \right )-\left ( \left (178.945815\;u \right )+\left (4.002603\;u \right ) \right )=0.001806\;u=2.99893\cdot 10^{-30}\;kg\\\\ Q=\Delta m\cdot c^2=\left ( 2.99893\cdot 10^{-30}\;kg \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8 \;\frac{m}{s} \right )^2=2.69531\cdot 10^{-13}\;J=1.68228\;MeV \end{array}


Svar #3
30. november 2020 af hjælpsos123456789

Tusind tak! Mulighed for du også kunne hjælpe mig med denne opgave?:

antal 14-c kerner er i starten N0=4,0*1010

Beregn hvor mange 14-C kerner der efter 500 år?

Jeg ved at nuklidets halveringstid er 5730 år, men er usikker på min fremgangsmåde og brug af formel


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2020 af mathon

                    \small N(500)=4.0\cdot 10^{10}\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{500}{5730}}


Svar #5
30. november 2020 af hjælpsos123456789

Skal jeg ikke omrgene halveringstiden til dage?


Svar #6
30. november 2020 af hjælpsos123456789

er denne regnet rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2020 af mathon

#5
          \small \small t\textup{ og }T_{\frac{1}{2}}\textup{ skal blot have \textbf{samme} enhed.}


Skriv et svar til: Q- værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.