Matematik
Cikrlens ligning
11. april 2006 af
mr.ham (Slettet)
En ligning y=0.75x+4.5 er tangent til cirklen med centrum C(1,-1).
Opgaven lyder på at der skal findes en ligning for cirklen.
Jeg ved at ligningen skal ligne noget i stil med...
(x-1)^2 + (y+1)^2 = r^2
Er det muligt at finde ud af "r"?
Opgaven lyder på at der skal findes en ligning for cirklen.
Jeg ved at ligningen skal ligne noget i stil med...
(x-1)^2 + (y+1)^2 = r^2
Er det muligt at finde ud af "r"?
Svar #1
11. april 2006 af Draagslag (Slettet)
Da y er tangent il cirklen, så er afstanden fra y til centrum lig radius.
Svar #2
11. april 2006 af mathon
et punkts afstand til en ret linje:
linjen y=ax+b; punktet P's afstand=d(x,y)
d(x,y)=|a*x-y+b|:sqrt(a²+(-1)²)
med tangentlinjen y=0.75x+4.5 bliver punktafstanden
d(x,y)=|0.75*x-y+4.5|:sqrt(0.75²+(-1)²)
centrums - (1,-1)'s - vinkelrette afstand til til tangenten
d(1,-1)=|0.75*1-(-1)+4.5|:sqrt(0.75²+(-1)²)=
5
Altså er radius = 5
linjen y=ax+b; punktet P's afstand=d(x,y)
d(x,y)=|a*x-y+b|:sqrt(a²+(-1)²)
med tangentlinjen y=0.75x+4.5 bliver punktafstanden
d(x,y)=|0.75*x-y+4.5|:sqrt(0.75²+(-1)²)
centrums - (1,-1)'s - vinkelrette afstand til til tangenten
d(1,-1)=|0.75*1-(-1)+4.5|:sqrt(0.75²+(-1)²)=
5
Altså er radius = 5
Skriv et svar til: Cikrlens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
