Matematik
Differentialregning
12. april 2006 af
jensbv (Slettet)
Ogaven lyder:
Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring. I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at effektiviteten f(t), som funktion af den tid t(uger)udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved
f(t)=1,00-0,60·0,9^t, t≥0.
Gør rede for at grafen er voksende.
Vis at grafen for f har en asymptote, og bestem en ligning for denne.
Hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet, før effektiviteten er 0,95?
Jeg er i tvivl om, hvordan man løser de to første spørgsmål i opgaven. Lidt hjælp ville være tiltrængt. På forhånd tak.
Mvh Jens
Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring. I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at effektiviteten f(t), som funktion af den tid t(uger)udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved
f(t)=1,00-0,60·0,9^t, t≥0.
Gør rede for at grafen er voksende.
Vis at grafen for f har en asymptote, og bestem en ligning for denne.
Hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet, før effektiviteten er 0,95?
Jeg er i tvivl om, hvordan man løser de to første spørgsmål i opgaven. Lidt hjælp ville være tiltrængt. På forhånd tak.
Mvh Jens
Svar #2
12. april 2006 af jensbv (Slettet)
Hehe...Ja den er ikke helt nem at tyde. Der skulle have stået
f(t)= 1,00-0,60·0,9^t, t>=0.
Jeg har lavet det første spørgsmål nu. Men jeg ved stadig ikke helt, hvordan jeg skal bære mig ad med den asymptote...
f(t)= 1,00-0,60·0,9^t, t>=0.
Jeg har lavet det første spørgsmål nu. Men jeg ved stadig ikke helt, hvordan jeg skal bære mig ad med den asymptote...
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
