Matematik

Skæring ml plan og linie

17. april 2006 af mariehøne (Slettet)
Hejsa.

Jeg er faret vild i min formelsamling, og har brug for ligningen for skæring mellem plan og linie. - Nogen, der kan hjælpe?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af Deschain (Slettet)

Du indsætter ligningens værdier i planen og får så en t-værdi. Herefter indsætter du denne t-værdi i din parameterfremstilling og får så skæringspunktets koordinater.

Svar #2
17. april 2006 af mariehøne (Slettet)

det kan godt være jeg er lidt langsom- men ligningens værdier? jeg har kun en parameterfremstilling. Skal jeg lave den om? hvordan?

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Din parameterfremstilling er på formen

x = t*a=ta
y = t*b=tb
z = t*c=tc

Dette sætter du så ind x, y og z's plads i ligningen for planen, og isolerer herefter en t-værdi, som det står i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2006 af Deschain (Slettet)

nej den skal ikke laves om.
vi tager et eksempel:

alfa: 2x+4y-3z+8=0

l: (x,y,z)=(2,5,3)+t(1,0,4)

så indsættes parameterfremstillingens værdi i ligningen for planen:

2(2+t)+4(5-0t)-3(3+4t)+8=0

så kommer du frem til en t-værdi som du så indsætter i parameterfremstillingen.

Er det mere klart nu? ellers så bare skriv igen:)

Svar #5
17. april 2006 af mariehøne (Slettet)

Jo mange tak - nu tror jeg, jeg er med!

Skriv et svar til: Skæring ml plan og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.