Kemi

Omregning

17. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)
Skal beregne en koncentrationsværdi for husholdningseddike om til masse%, hvordan gør jeg det. Har fået c(husholdningseddike)=72,35M(er det ikke meget egentlig)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af SGFogh (Slettet)

72,35M lyder af voldsomt meget, men lad os nu bare fortsætte med det resultat, så kan du selv udskifte det senere.

72,35M = 72,35 mol/liter

Find den molare masse (M) for eddikesyre (som jeg går ud fra er det du skal udregne koncentrationen af) og gang det med kocentrationen. Så ved du hvor mange gram du har pr. liter, og så er det bare at regne om til %.

Svar #2
17. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Har fået oplyst at M=60,05g/mol, men hvordan finder jeg så frem til koncentrationen? er lettere forvirret:0)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2006 af SGFogh (Slettet)

Så siger du bare 72,35 mol/liter gange 60,05 g/mol = 4344,6175 g/liter

Det er ret meget hvilket oss beviser at du har fået fat i en forkert koncentration.
Anyways, hvis du ved hvor meget en liter vejer, så kan du tage den værdi vi fandt foroven og dividere den med det en liter husholdningseddike vejer. så har du svaret i masse%

Svar #4
17. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Kan vi måske starte helt forfra? 1 del lyder, beregn c(husholdningseddike), idet c(NaOH) fra afdeling 1 anvendes.
c(NaOH) =0,115M.
n(NaOH)=0,001mol
Vi har titreret 10 mL husholdningseddike med ca. 1 M NaOH.

Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.