Matematik

1.037, tabt hovedet.

19. april 2006 af hund (Slettet)
Tror påskeferien har været lidt for hård for de få hjerneceller, jeg har, der beskæftiger sig med matematik. Skal løse følgende opgave:

"De to planer, der er givet ved ligningerne

x+y+z=2

og

2x+3y-z=5,

skærer hinanden i en linje l.
Bestem en parameterfremstilling for l."

Så slår man som så mange andre gange op i bogen og ser noget om "parametereliminering" og samtidig kan jeg høre min lærer, der råber og skriger om, at det er en dårlig måde at regne på.. er der en anden og hvis vil nogen så hjælpe her ?

Mvh,

hund

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis du har en lærer der råber og skriger når man kommer med ideer/forslag om hvordan en opgave kan regnes, så er der noget han helt har misforstået. Snak sammen om det og så lad f.eks. 2 af jer tage en snak med læreren. Det er slet ikke sikkert han er bevidst om hvordan hans "opførsel" opfattes/opleves af jer...

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2006 af Raphson (Slettet)

Du skal under alle omstændigheder bruge determinantmetoden til at finde to ubekendte, når der er to ligninger. Du skal dog parametrisere henholdsvis 2-z og 5+z

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2006 af hovedet (Slettet)

Du sætter f.eks. X = t

=> t+y+z=2 og 2t+3y-z=5

Lige store koefficienters metode:

(lægger de to ligninger sammen):

t+2t+y+z+3y-z=2+5 <=> 4y+3t=7 <=>

y=7/4 -t*3/4

Denne værdi af y sætter du ind i enten
t+y+z=2 eller 2t+3y-z=5 og isolerer Z... der har du din par. fremstilling.

Svar #4
19. april 2006 af hund (Slettet)

#1 Undskyld, har udtrykt mig forkert, han har bare sagt, at det er en besværlig metode, hvor han ser mange fejl, og derfor anbefaler han ikke, at vi øver os i denne. Han er skam helt nede på jorden

#2 Når du siger parametrisere mener du ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2006 af hovedet (Slettet)

Lyder det rigtigt?


Svar #6
19. april 2006 af hund (Slettet)

Øh, jeg ved det ikke helt, skal man ikke gøre noget i stilen med x = t og så laver en eller anden determinant metode (som jeg ikke lige behersker) ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2006 af hovedet (Slettet)

Har ikke lært om den metode du omtaler, men er ret sikker på min metode er skudsikker. Har lige kigget i min bog. men ved ikke om i har lært om det ? eller noget..



Svar #8
19. april 2006 af hund (Slettet)

okay, lad os antage den er skudsikker, så får jeg z = 1/4 - 1/4*t, men hva skal jeg med det ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2006 af hovedet (Slettet)

din par. fremstilling er så

X = t

y = 7/4 -t*3/4

Z = 1/4 - 1/4*t

Svar #10
19. april 2006 af hund (Slettet)

hmm.. men idet du siger x = t, så har du vel allerede gang i noget parameterelimation eller hva ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2006 af hovedet (Slettet)

du kan evt. sætter parameterfremstillingen som der er fundet ind i en af planets ligninger og tjekke om det går op. Altså der kommer det samme tal ud på begge sider af lighedstegnet..

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2006 af hovedet (Slettet)

nej det er bare første led af min metode. Man vælger en af de ubekendte og sætter lig t. spørg mig ikke hvorfor.. det virker fint:P

Svar #13
19. april 2006 af hund (Slettet)

okay, hvis det er rigtigt, skal du have tusind tak :D!

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2006 af hovedet (Slettet)

hehe så lidt du.

Skriv et svar til: 1.037, tabt hovedet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.