Fysik
Hjælp til fysik fra 2005
19. april 2006 af
h.k. (Slettet)
Hej alle...
Jeg har lidt travlt, så er der nogen der har lavet opgave 1. Vægtløshed og opgave 6 superkapacitorer fra sættet fra 2005? Jeg ved ikke, hvordan man opretter et link til uvm's hjemmeside, så kan ikke rigtig vise opgaverne... Men skulle der være nogen, der kender dem, vil jeg meget gerne have lidt hjælp...
Heidi
Jeg har lidt travlt, så er der nogen der har lavet opgave 1. Vægtløshed og opgave 6 superkapacitorer fra sættet fra 2005? Jeg ved ikke, hvordan man opretter et link til uvm's hjemmeside, så kan ikke rigtig vise opgaverne... Men skulle der være nogen, der kender dem, vil jeg meget gerne have lidt hjælp...
Heidi
Svar #2
20. april 2006 af lypke (Slettet)
Opg 1:
a)
s = 1/2*a*t^2
Da luftmodstanden ikke er en faktor bliver accelerationen a=9,82
c)
a(middel)=delta(v)/delta(t)
For at finde v lige før opbremsning bruges formlen:
v^2=2*a*s
Nu må jeg da også have fortjent den rapport ;-)
a)
s = 1/2*a*t^2
Da luftmodstanden ikke er en faktor bliver accelerationen a=9,82
c)
a(middel)=delta(v)/delta(t)
For at finde v lige før opbremsning bruges formlen:
v^2=2*a*s
Nu må jeg da også have fortjent den rapport ;-)
Svar #3
20. april 2006 af lypke (Slettet)
a) man kan også se på systems mekaniske energi, der er bevaret som følge af, at der ingen vindmodstand er. heraf fås:
Epot,start=Ekin,slut
m*g*h=1/2*m*v^2
Masserne går ud med hinanden, så fås:
v^2=g*h*2 hvor v så isoleres og bestemmes.
Til at finde tiden t bruges formlen:
v=a*t
Hvor a er tyngdeaccelerationen. t bestemmes så ud fra denne formel.
c)Jeg tror ikke man skal bruge den formel jeg skrev i #2, men derimod
v^2-v0^2 = 2*a*(s-s0)
Hvor s0 er 4,5 m og v0 er hastigheden lige før opbremsningen, så isolerer du a, da denne er den gennemsnitlige acceleration.
Epot,start=Ekin,slut
m*g*h=1/2*m*v^2
Masserne går ud med hinanden, så fås:
v^2=g*h*2 hvor v så isoleres og bestemmes.
Til at finde tiden t bruges formlen:
v=a*t
Hvor a er tyngdeaccelerationen. t bestemmes så ud fra denne formel.
c)Jeg tror ikke man skal bruge den formel jeg skrev i #2, men derimod
v^2-v0^2 = 2*a*(s-s0)
Hvor s0 er 4,5 m og v0 er hastigheden lige før opbremsningen, så isolerer du a, da denne er den gennemsnitlige acceleration.
Svar #4
20. april 2006 af lypke (Slettet)
Opg. 6
Vi kender den energimængde, der kræves:
E=P*t
Og vi kan finde den energi der leveres af hver kapacitor:
deltaE=0,5*C*deltaU
Vi kender den energimængde, der kræves:
E=P*t
Og vi kan finde den energi der leveres af hver kapacitor:
deltaE=0,5*C*deltaU
Skriv et svar til: Hjælp til fysik fra 2005
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
