Matematik

linjestykke

20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)
Hej alle sammen! Jeg sidder her og er i vanskeligheder! For en uges tid siden fik jeg 9. klasses afgangsprøve fra 1994 et af stykker har fået mig i vanskeligheder og det værreste er at det skal afleveres imorgen, så ville lige hør om der ikker var nogle der kunne hjælpe???

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

skriv opgaven ind, så skal vi nok hjælpe dig...

Svar #2
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

der står følgende ved opgaven:

En af de store vejdragere til broen vejer 5400 ton.
Tegn i koordinatsystemet et linjestykke, der viser Svanens dybgang, når den sejler med denne belsatning (vægt)

Svar #3
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Please!!! hjælp det skal afleveres imorgen det betyder enormt meget for mig!!

Svar #4
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jeg er fortabt :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

sikker på at der ikk er flere oplysninger...?

Svar #6
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

som hvad for eksempel??

Svar #7
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Information fra opgaven:

De tunge dele til Vestbroen blev sejlet ud med Svanen.

Når Svanen ikke løfter noget, har den en dybgang på 2,6m

For hver ton Svanen skal løfte, bliver dybgangen 0,025sm størrer

Hvis nogle af de andre facit skal bruges så sig til så skal jeg nok skrive dem

Svar #8
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Information fra opgaven:

De tunge dele til Vestbroen blev sejlet ud med Svanen.

Når Svanen ikke løfter noget, har den en dybgang på 2,6m

For hver ton Svanen skal løfte, bliver dybgangen 0,025cm størrer

Hvis nogle af de andre facit skal bruges så sig til så skal jeg nok skrive dem

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

det må vel betyde dette:
f(x)=0,025x+260
da Svanen altid vil være med 2,6m under vandet, og den går 0,025cm pr. ton den løfter...

Dette må være mit bud på forskriften...

Svar #10
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jamen det du har skrevet står ved opgave 2 og den har jeg lavet!

Ved opgave 2 står der: Tegn grafen for ligningen i et koordinat system med enheder som vist og enheden er den du har skrevet!

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

Øøh hva er problemet så? du har en forskrift, så kan du jo tegne grafen...

Svar #12
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

I opgave to skal man tegne en graf og i den opgave jeg skal have hjælp til skal man tegne et linjestykke.....

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

øøh hva er problemet? du har hældningen samt skærringen med y-aksen...

Svar #14
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Kan du forklar det lidt tydeligere??

Svar #15
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Går kun i 8 klasse, og du derimod går på GYM så jeg må have det forklaret lidt tydeligere :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

0,025= hældningen på grafen
260=skærringen med y-aksen

Svar #17
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

hvordan tegner jeg så det linjestykke!? der viser dybgangen. Jeg er ked af at jeg er til besvær, men er gået helt i panik det skal afleveres imorgen.....

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm ok...så tager vi det på denne måde:
linjen skærrer y-aksen ved 260, dvs. den skærrer i punktet(0;260)
Da den har en hældning på 0,025, vil det sige at når x=1000, vil a være lig=25 derfor er det andet punkt (1000;285)

Tegn nu en streg mellem disse 2 punkter og dermed har du linjen...

PS: funktionen er af typen f(x)=ax+b, bare for at være på den sikre side, så du ved hva a betyder...

Svar #19
20. april 2006 af Alkymisten (Slettet)

Okay tusind tak dnadan! Du styr :)

Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: linjestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.