Kemi
Kemi - pH haster en del
20. april 2006 af
Stine pigen (Slettet)
Jeg skal løse en opgave hvor jeg tidligere har bestemt protolysegraden og styrkekonstanten for myresyren. Men alligevel skriver jeg hele opgaven op for en sikkerhedskyld
aI en 0,050 M vandig opløsning af myresyren måles pH ved 25'C til at være 2,54.
a)Beregn protolysegraden for myresyre i opløsningen
Svar : 2,884*10^-3
b)Beregn ud fra mållingen styrkekonstanten Ks for myresyre ved 25*C
Svar1,7653*10^-4
Nu er det her problemet opstår, underopgaven lyder:
Til1,00 L af opløsningen sættes 4,08g natriumformiat. Opløsningens volumen ændres ikke mærkbart herved.
Beregn pH for den nye opløsning??
Jeg ved det er en puffer. Jeg har slået formlen og Pks for myresyre
formel: HCOOH
pKs : 3,75
Men hvordan finder jeg koncentrationerne for syren og basen??
på forhånd mange tak!
aI en 0,050 M vandig opløsning af myresyren måles pH ved 25'C til at være 2,54.
a)Beregn protolysegraden for myresyre i opløsningen
Svar : 2,884*10^-3
b)Beregn ud fra mållingen styrkekonstanten Ks for myresyre ved 25*C
Svar1,7653*10^-4
Nu er det her problemet opstår, underopgaven lyder:
Til1,00 L af opløsningen sættes 4,08g natriumformiat. Opløsningens volumen ændres ikke mærkbart herved.
Beregn pH for den nye opløsning??
Jeg ved det er en puffer. Jeg har slået formlen og Pks for myresyre
formel: HCOOH
pKs : 3,75
Men hvordan finder jeg koncentrationerne for syren og basen??
på forhånd mange tak!
Svar #1
20. april 2006 af Stine pigen (Slettet)
kan man ikk finde basens koncentration ved at, man kender jo massen som er 4,08g og volumen er de nsamme, hvor den ikke ændre sig, altså 1 liter...
så får jeg den til c=n/v
= 4,08g/1L = 4,08 M
og så er det bare med at sætte den ind i puffer?
på forhånd tak
så får jeg den til c=n/v
= 4,08g/1L = 4,08 M
og så er det bare med at sætte den ind i puffer?
på forhånd tak
Svar #2
20. april 2006 af chrisjorg (Slettet)
Jo, så længe du kender syrens koncentration.
Jeg har fundet følgende:
pH=pKs-log(c(B)/c(S))
=3,75-log(0,060/0,05) = 3,67
Dermed får vi også bekræftet at natriumformiat er i basisk opløsning.
Jeg har fundet følgende:
pH=pKs-log(c(B)/c(S))
=3,75-log(0,060/0,05) = 3,67
Dermed får vi også bekræftet at natriumformiat er i basisk opløsning.
Svar #3
02. oktober 2006 af Herren (Slettet)
Du kan ikke dividere massen med volumen og dermed få en koncentration. Du skal dividere stofmængden (n), som du ganske rigtigt har skrevet op med volumen, ikke massen (m).
Skriv et svar til: Kemi - pH haster en del
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
