Matematik
Tilvækst
20. april 2006 af
Bjarkee (Slettet)
Hej,
En eksponentiel voksende funktion f er givet ved f(x)=12,5 * 1,17x.
a) Med hvor mange procent øges f(x), når x får en tilvækst på 4.
b) Hvilken tilvækst skal x have, hvis f(x) skal øges med 60 %?
En eksponentiel voksende funktion f er givet ved f(x)=12,5 * 1,17x.
a) Med hvor mange procent øges f(x), når x får en tilvækst på 4.
b) Hvilken tilvækst skal x have, hvis f(x) skal øges med 60 %?
Svar #1
20. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
a) Hver gang x vokser 1 vokser f(x) med en faktor 1,17. Når x så vokser 4 vokser f(x) med en faktor 1,17^4 dvs 1,8739.
f(x) er altså vokset 87,39%
b) Du skal løse ligningen 1,17^x = 1,60
f(x) er altså vokset 87,39%
b) Du skal løse ligningen 1,17^x = 1,60
Skriv et svar til: Tilvækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
