LaTeX

Billede i LaTeX

21. april 2006 af llm (Slettet)
Jeg har problemer med at indsætte billeder i mit LaTeX-dokument.
I min mappe ligger flere billede-filer i JPEG-format. Når jeg indsætter et billede i LaTeX-dokumentet opstår der problemer...

Jeg bruger først:
\\usepackage [pdftex]{graphicx}

og senere:

\\begin{figure}
\\includegraphics{tabel}
\\caption{...}
\\end{figure}

Jeg vil helst ikke lave nogen koverteringer mellem billede-formaterne.

Brugbart svar (2)

Svar #1
21. april 2006 af sigmund (Slettet)

For det første, drop pdftex som option til graphicx, da graphicx selv finder ud af, hvilken driver den skal benytte.

For det andet, billeder i jpeg format kan kun kompileres med 'pdflatex' -- ikke 'latex'. 'Latex' accepterer kun eps som format for grafik, mens 'pdflatex' accepterer jpeg, pdf, png og mps (Metapost).

Svar #2
21. april 2006 af llm (Slettet)

Men hvad gør jeg så for at indsætte billeder?

Jeg har søgt mange steder på nettet, men jeg har stadig problemer med at indsætte billeder.

Brugbart svar (2)

Svar #3
21. april 2006 af sigmund (Slettet)

Følgende skulle gerne producere en figur.

\\documentclass{article}

\\usepackage{graphicx}

\\begin{document}

\\begin{figure}
\\includegraphics{filnavn}
\\end{figure}

\\end{document}

Bemærk at filen med navnet filnavn skal være i eps-format hvis du vil køre dokumentet gennem 'latex'. Formaterne jpeg, pdf, png og mps kan inkluderes ved at køre filen gennem 'pdflatex'.

Svar #4
22. april 2006 af llm (Slettet)

Hvordan kører man så filen gennem pfdlatex?

Jeg vil helst undgå konverteringer af JPEG til andet format.

Tak.

Brugbart svar (2)

Svar #5
23. april 2006 af Rasmus.p (Slettet)

I cmd: pdflatex [flags] fil

I emacs: 1) C-t C-t C-P 2) C-c C-c Latex 3)C-c View

I TXC: Vælg PDF fra dropdown menuen.

Du kan også lave en bounding box til din jpeg. Så kan dvips hvist også håndterer den.

Svar #6
23. april 2006 af llm (Slettet)

Jeg bruger TeXnicCenter, og jeg HAR allerede valgt PDF fra dropdown-menuen.

Problemet er, at når jeg kompilerer, står der følgende:

"Reading JPEG image failed".

Herefter åbnes Adobe Reader, og der kommer en boks op, hvor der står:

"There was an error opening this document. The file is damaged and could not be repaired."

Hvis jeg fjerner billedet igen og kompilerer, er der ingen problemer.

Jeg gør følgende:

\\usepackage {graphicx}
.
.
\\begin{figure}[h]
\\includegraphics{Bil.jpg}
\\end{figure}

Brugbart svar (2)

Svar #7
23. april 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg har ingen problemer med at inkludere en jpg-fil. Der kan være to årsager til dit problem. Enten er der fejl i din jpg-fil, eller kalder TeXnicCenter ikke pdflatex når du vælger 'latex to pdf' i TeXnicCenter.

Prøv derfor først med en jpg-fil, der virker, fx http://www.ima.umn.edu/press_info/images/euler.jpg. Hvis det stadig ikke virker, er det fordi TeXnicCenter ikke kalder pdflatex. I så fald må du se på opsætningen af TeXnicCenter. Dette kan jeg imidlertid ikke hjælpe dig med, da jeg ikke kender noget til opsætning af TeXnicCenter.

Svar #8
23. april 2006 af llm (Slettet)

Hej igen - mange tak for hjælpen!

Det virker med det billede, som du gav mig!!!

Der må være noget galt med mit eget billede...

Mange tak!

Skriv et svar til: Billede i LaTeX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.