Matematik

Funktion procent

21. april 2006 af Freud (Slettet)
En eksponentiel voksende funktion f er givet ved f(x)=12,5 * 1,17x.

a) Med hvor mange procent øges f(x), når x får en tilvækst på 4.
b) Hvilken tilvækst skal x have, hvis f(x) skal øges med 60 %?

Freud

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2006 af sigmund (Slettet)

ad a) Beregn f(x+4).

ad b) Her skal du løse ligningen f(x) = 1.6 og sammenligne med løsningen til f(x) = 1.

Svar #2
21. april 2006 af Freud (Slettet)

Hej,

jeg komtil at skrie ligningen forkert op:

f(x)=12,5 * 1,17^x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2006 af ibibib (Slettet)

Svaret i #2 passer stadig.

a) Beregn fremskrivningsfaktoren når x vokser med 1: 1,17^4.
Omregn derefter til stigning i procent.

b)Løs ligningen 1,17^x=1,6

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Ja, det vidste jeg godt. Følg anvisningerne i #1, og skriv igen hvis/når du støder på problemer.

Skriv et svar til: Funktion procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.