Kemi
kemi hjælp tak;(
22. april 2006 af
US-pige (Slettet)
dav alle sammen
sidder og er igang med at skrive min aflevering i kemi, men der er 2 opgaver der irreterer mig lidt.....har siddet her nok mere end 2 timer og prøvede at løse den men kunne ikke komm i tanke om hvad man skal i de sidste 2 opgaver...
håber der er nogen der ud der vil hjælpe mig .
de to opgaver lyder:
Opgave 1.
En tablet mod hovedpine indeholder 1,8*10^21 molekylder acetylsalicylsyre, der har formlen C8H9O4
a) hvor mange oxygenatomer er der i acetylsalicylsyren i 1 tablet?
b) Hvor stor en stofmængde acetylsalicylsyre er der i 1 tablet?
c) Hvor stor er stofmængden af oxygenatomer i acetylsalicylsyre i tabletten?
Opgave 2.
En måde at indse, at 1 mol er et stort tal er følgende opgaver:
Forestil dig at du vinder 1 mol kroner i lotto. Du får pengene udbetalt i 1000-kr sedler, som hver fylder 1 cm3. pengene skal pakkes ned i en kasse, som er lige lang på alle kanter, altså en terning. Beregn længden af kassens sider (beregn først kassens volumen).
(Forestil dig at kassen skal placeres på sjælland.
På forhånd tak..
dav alle sammen
sidder og er igang med at skrive min aflevering i kemi, men der er 2 opgaver der irreterer mig lidt.....har siddet her nok mere end 2 timer og prøvede at løse den men kunne ikke komm i tanke om hvad man skal i de sidste 2 opgaver...
håber der er nogen der ud der vil hjælpe mig .
de to opgaver lyder:
Opgave 1.
En tablet mod hovedpine indeholder 1,8*10^21 molekylder acetylsalicylsyre, der har formlen C8H9O4
a) hvor mange oxygenatomer er der i acetylsalicylsyren i 1 tablet?
b) Hvor stor en stofmængde acetylsalicylsyre er der i 1 tablet?
c) Hvor stor er stofmængden af oxygenatomer i acetylsalicylsyre i tabletten?
Opgave 2.
En måde at indse, at 1 mol er et stort tal er følgende opgaver:
Forestil dig at du vinder 1 mol kroner i lotto. Du får pengene udbetalt i 1000-kr sedler, som hver fylder 1 cm3. pengene skal pakkes ned i en kasse, som er lige lang på alle kanter, altså en terning. Beregn længden af kassens sider (beregn først kassens volumen).
(Forestil dig at kassen skal placeres på sjælland.
På forhånd tak..
Svar #4
23. april 2006 af US-pige (Slettet)
kære IMB, opgave 2 jeg forstod slet ikke..hva de går ud på. men opgave 1, b) har har jeg overvejede at bruge den formel der hedder n=m/M, men jeg ved ikke rigtig resten.:( har prøvet meget men kunne ikk finde ud af det.:( synes de er sværte :(
Svar #5
23. april 2006 af IMB (Slettet)
1a) Der er 1,8*10^21 molekyler i en tablet. Hvis der er 4 O pr. molekyler, så må der være ...?
1b) Ikke helt. Du har ikke fået angivet nogen masse. Det skal først omregnes til mol ved n = N/N_a , hvor N = antal molekyler og N_a = Avogadroskonstanten.
1c) Samme som b, men husk at bruge resultatet fra a
2) En seddel fylder 1 cm^3, derfor må et mol fylde ...?
1b) Ikke helt. Du har ikke fået angivet nogen masse. Det skal først omregnes til mol ved n = N/N_a , hvor N = antal molekyler og N_a = Avogadroskonstanten.
1c) Samme som b, men husk at bruge resultatet fra a
2) En seddel fylder 1 cm^3, derfor må et mol fylde ...?
Skriv et svar til: kemi hjælp tak;(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
