Kemi
Fremstilling af chlorethen
02. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
Jeg skal opskrive reaktionsskemaerne for totrinsprocessen af fremstilling af chlorethen. Først adderes chlor og så fraspaltes hydrogenchlorid...
ER der nogle der kan hjælpe mig med at skrive dem?
Tak
Louise
Jeg skal opskrive reaktionsskemaerne for totrinsprocessen af fremstilling af chlorethen. Først adderes chlor og så fraspaltes hydrogenchlorid...
ER der nogle der kan hjælpe mig med at skrive dem?
Tak
Louise
Svar #1
02. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)
1. H2C=CH2 + Cl2 -> H2ClC-CH2Cl
2. H2ClC-CH2Cl -> H2C=CHCl + HCl
Er der spørgsmål så skriv igen :)
2. H2ClC-CH2Cl -> H2C=CHCl + HCl
Er der spørgsmål så skriv igen :)
Svar #2
02. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hej igen
Når man skal fremstille chlorethen af ethen, burde man så ikke starte med at addere chlor til ethen?
De streger du har skrevet, betyder de minus?
Når man skal fremstille chlorethen af ethen, burde man så ikke starte med at addere chlor til ethen?
De streger du har skrevet, betyder de minus?
Svar #3
02. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)
nej "minus'erne" er bindingsstreger mellem carbonatomer. Jeg kunne også skrive:
1. CH2CH2 + Cl2 -> CH2ClCH2Cl
2. CH2ClCH2Cl -> CH2CH2 + HCl
Jeg har en idè om at det første indlæg beskrev reaktionerne bedst. Det er altid en god idé at tegne molekylerne.
Du spørger om "man ikke burde starte med at addere chlor til ethen".
Og det er faktisk det man gør i denne reaktion :)
1. CH2CH2 + Cl2 -> CH2ClCH2Cl
2. CH2ClCH2Cl -> CH2CH2 + HCl
Jeg har en idè om at det første indlæg beskrev reaktionerne bedst. Det er altid en god idé at tegne molekylerne.
Du spørger om "man ikke burde starte med at addere chlor til ethen".
Og det er faktisk det man gør i denne reaktion :)
Skriv et svar til: Fremstilling af chlorethen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
