Matematik

Proportional

22. april 2006 af Wutz (Slettet)
Jeg har fået en opgave der lyder:

Størrelsen x og y er porportionale.

x 2 3 4 10
y 9

Jeg skal derved finde y'erne.

Problemet er nu bare, at jeg ikke ved/ikke kan huske hvad det lige er og hvordan jeg gør.
Jeg har søgt på nettet og kigget i min matematikbog men kan intet finde.

Med Venlig Hilsen Hanne

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af 2835 (Slettet)

2*k=9
k = (9/2)

gang de resterende x'er med 9/2 og du finder derved de tilhørende y-værdier

::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

x og y er proportionale hvis der findes en konstant,k, sådan at y = k*x.

Når du kender 2 sammenhængende værdier af x og y så kan du jo let finde k og så kan du bruge k til at beregne de manglende y-værdier

Svar #3
22. april 2006 af Wutz (Slettet)

Mange tak.
Det var jo ikke så svært så.
Takker mange gange :)

Svar #4
22. april 2006 af Wutz (Slettet)

Skaljeg så først sige 9/2 = 4,5

Og den næste: 4,5 * 3 = 13,5
Næste : 4,5 * 4 =18
osv.?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Lyder som en fremragende ide....:-)

Svar #6
22. april 2006 af Wutz (Slettet)

:) Så gør jeg det!
Mange mange tak. I er geniale.

Skriv et svar til: Proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.