Kemi
2 .små problemer
23. april 2006 af
chika (Slettet)
davs venner
har lige to små opgaver der driller mig lidt,,,,håber der er nogen der ud der ville hjælpe mig med de to spørgsmål
1.
Hvad er forskellen i masse af 2,37 mol K2S2O8 og 2,37 FeCl3*6H2O?
2.
vi får udleveret 84,64 g af et stof, og vi får at vide, at der er 0,470 mol, kan stoffets formel være CH3COOC6H4COOH? (sådan skriver man formler i organisk kemi)?
fortsæt en go dag alle sammen:)
På forhånd tak..:)
har lige to små opgaver der driller mig lidt,,,,håber der er nogen der ud der ville hjælpe mig med de to spørgsmål
1.
Hvad er forskellen i masse af 2,37 mol K2S2O8 og 2,37 FeCl3*6H2O?
2.
vi får udleveret 84,64 g af et stof, og vi får at vide, at der er 0,470 mol, kan stoffets formel være CH3COOC6H4COOH? (sådan skriver man formler i organisk kemi)?
fortsæt en go dag alle sammen:)
På forhånd tak..:)
Svar #1
23. april 2006 af dnadan (Slettet)
1) du har både en stofmængde og en molarmasse af disse 2 stoffer.
n=2,37mol
M=(regn den ud på begge stoffer)
derefter bruges formlen:
m=M*n
2)find molarmassen af det udleverede stof, og find derefter stofmængden af CH3COOC6H4COOH, hvis de er ens kan det jo godt passe..
n=2,37mol
M=(regn den ud på begge stoffer)
derefter bruges formlen:
m=M*n
2)find molarmassen af det udleverede stof, og find derefter stofmængden af CH3COOC6H4COOH, hvis de er ens kan det jo godt passe..
Svar #2
23. april 2006 af dnadan (Slettet)
#1 rettelse:
2) selvfølgelig ikk stofmængden men molarmassen, beklager fejlen...
2) selvfølgelig ikk stofmængden men molarmassen, beklager fejlen...
Svar #3
23. april 2006 af IMB (Slettet)
Opg. 2)
Skal I identificere et stof, eller er det bare en ren regneopgave?
Skal I identificere et stof, eller er det bare en ren regneopgave?
Skriv et svar til: 2 .små problemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
