Kemi

pH-værdien

23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg har denne opgave for til imorgen, som jeg ikke helt kan finde ud af, håber derfor der er nogle af jer, der kan give en hjælpende hånd:

1) Hvad er [OH-] i 0,0040M NaOH? Beregn dernæst [H3O+] og pH. Beregn pH værdien i 0,0040M Ba(OH)_2.

På forhånd tak
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af IMB (Slettet)

pOH = -log[OH-]

pH + pOH = 14

Svar #2
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej,

1) Hvad er [OH-] i 0,0040M NaOH?

- Er koncentrationen så 0,0040 M

ELLER ER KONCENTRATIONEN:

-LOG(0,0040) = 2,397940009 M

2) Beregn dernæst [H3O+] og pH

Kunne du forklare hvordan jeg skal bruge ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Du skal tage den _aktuelle_ koncentration af OH-. Det er det, de firkantede parentéser betyder.

Der skal ikke enhed på pH.

pH + pOH = 14.
Indsæt pOH, som du kender og isolér pH. [H3O+] = 10^(-pH)

Svar #4
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej det vil sige, at måden jeg kan regne det første spørgsmål ud på er som tidligere nævnt følgende måde:

-LOG(0,0040) = 2,397940009 M

E'go?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Jo, den er rigtig, men ingen enhed på pOH eller pH.

Husk at skrive: pOH = ...

Svar #6
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej igen,

Jeg vil lige sikre mig hvad pOH helt præcis er?




Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Jeg har ikke regnet efter, men hvis du har tastet -log[,004] ind på lommeregneren og får det i #4, så er det fint nok.
pOH må så være pOH = 14 - pH

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2006 af frodo (Slettet)

[OH-]=c(NaOH)
(saltet dissocieres fuldstændigt.)

du kender nu [OH-] udnyt nu relationen mellem [OH-] og [H3O+] for at finde [H3O+].

pH=-log[H3O+]

Svar #9
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#7) Jamen jeg har jo ikke pH værdien

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Nej, det er jo den, du skal regne ud. Du har pOH.

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2006 af frodo (Slettet)

det er en alt for besværlig omvej at udregne pOH.
følg den naturlige progression i opgaven efter #8.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Ah, jeg skrev pOH = 14 - pH i #7, der skulle selvfølgelig have stået:
pH = 14 - pOH

Svar #13
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#8) Hvad vil du sige, hvis jeg sagde at der slet ingen relation er imellem dem?

Jeg kan i hvert fald ikke finde nogen

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2006 af IMB (Slettet)

[H3O+]*[OH-]=1*10^(-14) M^2

Det havde jeg ikke lige tænkt på.

Svar #15
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej Kan jeg så gørefølgende:

[H3O+]=1*10^(-14) M^2 / [OH-]

Men hvordan skal jeg egentlig skrive det op?


Svar #16
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Ingen der kan forklare det til blanke bjarke?

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Det er rigtigt.

Svar #18
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Okai, fedt nok....

Skal jeg så skrive det op på følgende måde:

[H3O+]=1*10^(-14) M^2 / [OH-]

[H3O+] = 2,4 * 10^(-12) M

Svar #19
23. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Så må jeg kunne regne ph værdien ud på følgende måde:

-LOG(2,4*10^-12) = 11,62

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Ja, det er bagateller. Du kan evt. også skrive mellemleddet med, dvs. indsætte [OH-], der er jo ikke særlig mange beregninger.
Husk at argumenter for #14. (Kig i kemibogen.)

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.