Kemi

log = ln?

23. april 2006 af MiaMette (Slettet)
Når jeg skal regne pH ud ved -log(H3O+), må jeg så gerne bruge ln?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af Wutz (Slettet)

Jeg ved ikke lige med det det pH, men jeg har fået at vide at når der står log, skal vi bare bruge ln. Det skulle være det sammen, uden at sige noget med sikkerhed. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Tag nogle vilkårlige tal og prøv!

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2006 af nator (Slettet)

hmm.. log(H30+)skulle vist være det samme som 10^H30+, ifølge forskellige regneregler

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af IMB (Slettet)

Nej, det kan du ikke. Regn log(0,5) og ln(0,5) ud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2006 af mathon

ln(x)=ln(10)*log(x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Ved pH-beregninger skal du bruge log, dvs. titalslogaritmen. Den naturlige logaritmefunktion har e som grundtal. De to logaritmefunktioner er proportionale, så du kan godt bruge ln som angivet i #5, men det er da vist for bøvlet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2006 af Astridtm (Slettet)

du kan ikke bruge ln til at regne pH ud.. du får ikke de rigtige resultater

Skriv et svar til: log = ln?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.