Kemi

Hvordan regner man koncentration af HCI ud?

17. januar 2022 af Mark12345678 - Niveau: B-niveau

1 liter vand og 0.1 liter HCl, og du får at vide at du har 0.1 mol HCl. Dette betyder at koncentrationen af HCl bliver 0.091 mol/L.

Hvorfor er 0.091 mol/L koncentrationen af HCI?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} 0.091\,\frac{\textup{mol}}{\textup{L}} &= \frac{0.1\,\textup{mol}}{1\,\textup{L}+0.1\,\textup{L}} \\ 0.091\,\frac{\xcancel{\textup{mol}}}{\cancel{\textup{L}}} &= \frac{0.1\,\xcancel{\textup{mol}}}{1.1\,\cancel{\textup{L}}} \\0.091\cdot 1.1 &\approx 0.1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2022 af phaogum (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2022 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llllll} \left [ HCl\, \right ]=\frac{0.1\;mol}{1.100\;L}=0.091\;M \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan regner man koncentration af HCI ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.