Matematik

eksakte værdi

25. april 2006 af ASLAK (Slettet)
er der lige nogle er kan hjælpe mig med følgende opgave 3:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/hn99aae.pdf

Beregn den eksakte værdi af funktionens mindsteværdi??????

Altså det jeg ikke kan forstå er : hvad menes der med eksakte værdi????

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2006 af Penthesilea (Slettet)

Med eksakt værdi menes der et udtryk for værdien, og ikke den decimale værde. fx er 1/3 eksakt, mens 0,33333 ikke er det. Eller 2*e er eksakt mens 5,436563... ikke er det

Svar #2
25. april 2006 af ASLAK (Slettet)

okay!!!!

hvad betyder så mindsteværdi????

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2006 af john vs. jon (Slettet)

du finder f' og sætter det lige med nul derved finder du funnktiones ekstremer.
Den eksakte værdi er fint forklaret af Penthesilea

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2006 af Penthesilea (Slettet)

#2 mindsteværdi er den laveste værdi som din funktion kan tage. Hvis du fx har en funktion f(x) = x^2 -5, da vil dennes mindste værdi være -5 (når x er nul), mens fx en funktion som g(x) = x^3 ikke har nogen decideret mindsteværdi (minus uendelig)

Svar #5
25. april 2006 af ASLAK (Slettet)

altså:

f'(x)= ln(x)-2

så siger jeg:

f'(x)=0
ln(x)-2=0
x=0 V x=(e^3)

Svar #6
25. april 2006 af ASLAK (Slettet)

vil det så sige at den eksakte værdi er e^3 eller 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2006 af Penthesilea (Slettet)

det får jeg det ikke til... Jeg er ening indtil ln x -2 = 0 (hvis du har differentieret rigtigt, det har jeg ikke set på), men hvordan du herefter får det til at x skal være lig nul eller x skal være lig e^3, det kan jeg ikke lige se.

Svar #8
25. april 2006 af ASLAK (Slettet)

alt¨å jeg har brugt et program til at regne det hele ud...sådet er rigtig nok at det skal give x=0 V x=e^3

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Det er rigtigt at f'(x)=ln(x)-2.
Ligningen ln(x)-2=0 har så løsning x=e^2

Så e^2 er et nulpunkt for f'(x). Lav en fortegnsundeersøgelse af f'(x) og se at der er et minimum når x=e^2. Værdien af dette er f(e^2)=e^2*ln(e^2)-3e^2 som er lig med e^2*2-3e^2=-2e^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

hov..ikke-2e^2 men bar -e^2....

Svar #11
25. april 2006 af ASLAK (Slettet)

#9: jeps...det var bare mig der byttede om på 2 opgaver;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. april 2006 af Penthesilea (Slettet)

Det er også det jeg fik...

Skriv et svar til: eksakte værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.