Matematik

Ligning....

04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hej! Jeg har to opgaver jeg lige vil hører om er rigtige...

1) Løs følgende ligning indefor R:
5(4x+39)-3(5x+8)+6(1-2x)=4

Jeg får den til: L={-1}


2) Løs indenfor N:
5(2x-1)-3(x-2)>4(x-2)

Jeg får den til: L={1,2,3,.....,uendeligt}

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2004 af Lurch (Slettet)

1)173/7

2) x>-3

Svar #2
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Det forstår jeg sq ikke det der! Jeg får slet ikke det samme resultat...

Skal man ikke også skrive L=?

1) x=-1

2) x>-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2004 af ababab (Slettet)

nr.1)
5(4x+39)-3(5x+8)+6(1-2x)=4 <=>
20x+195-15x-24+6-12x=4 <=>
-7x=-173 <=> x=24,71.... c",)

Svar #4
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ups! jeg har sq lavet en fejl...

1) 5(4x+3)-3(5x+8)+6(1-2x)=4

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2004 af ababab (Slettet)

så hedder den:
5(4x+3)-3(5x+8)+6(1-2x)=4 <=>
20x+15-15x-24+6-12x=4 <=>
-7x=7 <=> x=-1

Sig til hvis jeg skal uddybe det yderligere...
c",)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2004 af Belief (Slettet)

Yes! Nu er den korrekt :)

Svar #7
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Opg. 1.
Når x=-1 er facitet så ikke også L={-1}?

Og hvad er Løsningsmængden i opg. 2. er den ikke som jeg har skrevet?

Svar #8
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er der ingen der har tid til lige at kigge lidt på mine ligninger?

Svar #9
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Hey Lurch! jeg kan sq ikke rigtigt se hvordan du kan få opgave 2 til x>-3 den giver sq da x>-1! Og det vil sige at L={1,2,3,.....,uendeligt} ik? oder was...

Svar #10
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er der ingen der har tid? Det haster... please

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

altså jeg får:

5(2x-1)-3(x-2)>4(x-2) <=>
10x-5-3x+6>4x-8 <=>
7x+1>4x-8 <=>
3x>-9 <=>
x>-3
så:
L= {1,2,3....uendeligt}
da intervallet er N

... det ka godt være jeg har en fejl... men så bør du vel kunne se hvor for d ka jeg ikke...

Skriv et svar til: Ligning....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.