Matematik
Radioaktivt stof
26. april 2006 af
Hollywoodstar (Slettet)
jeg har problemer med opgaven, men jeg ved der findes flere indlag om det.
opg.1
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28 * 10^9 år
1. Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold, der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50 * 10^8 år
2. Bestem, hvor lang tid der går, før indholdet af det rradioaktive stof er er nået ned på 10 % af den oprindelige værdi.
Eksponentiel funk: b*a^x
b sætter jeg til 100 %
Jeg skal finde a i spg 1, men der skal jeg bruge t_2=Log(2)/log(a)
er der nogen der kan hjælpe?
men da jeg regner det ud for jeg vanvittig skal som, ikke passer.
opg.1
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28 * 10^9 år
1. Bestem hvor mange procent af det oprindelige indhold, der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50 * 10^8 år
2. Bestem, hvor lang tid der går, før indholdet af det rradioaktive stof er er nået ned på 10 % af den oprindelige værdi.
Eksponentiel funk: b*a^x
b sætter jeg til 100 %
Jeg skal finde a i spg 1, men der skal jeg bruge t_2=Log(2)/log(a)
er der nogen der kan hjælpe?
men da jeg regner det ud for jeg vanvittig skal som, ikke passer.
Svar #1
26. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
er der ikke nogen der kan hjælpe mig med den første spørgsmål??
Svar #2
26. april 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm i 1) har du fat i det rette, isoler a, hvorefter , du rigtigt nok siger a b=100%
er dit problem at isolere a?
2) her sættes f(x)=10%
er dit problem at isolere a?
2) her sættes f(x)=10%
Svar #3
26. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
nej mit problem er ikke at isoler a, men jeg får en forkert tal.
t_2=Log2/log(a) <=> log(a)=log2/t_2
når jeg indsætter => log(a) =log(2)/1,28610^9
er det rigtigt??
t_2=Log2/log(a) <=> log(a)=log2/t_2
når jeg indsætter => log(a) =log(2)/1,28610^9
er det rigtigt??
Skriv et svar til: Radioaktivt stof
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
