Matematik
Bevis hældningskoffetienten i en lineær funktion
27. april 2006 af
ziggi85 (Slettet)
Hejsa er der nogle der kan forklare mig beviset for hældningskoffetienten i en lineær funktion er ikke skide god til matematik, så skal have skåret det ud pap
på forhånd tak
på forhånd tak
Svar #1
27. april 2006 af filleellif (Slettet)
y=ax+b
y2=ax2+b Sætter (x2,y2) ind.
y1=ax1+b Sætter (x1,y1) ind.
_________ Trækker de to ligninger fra hinanden
y2-y1=ax2+b-(ax1+b)=ax2-ax1=a(x2-x1) <=>
a=(y2-y1)/(x2-x1)
y2=ax2+b Sætter (x2,y2) ind.
y1=ax1+b Sætter (x1,y1) ind.
_________ Trækker de to ligninger fra hinanden
y2-y1=ax2+b-(ax1+b)=ax2-ax1=a(x2-x1) <=>
a=(y2-y1)/(x2-x1)
Svar #3
28. april 2006 af lany (Slettet)
#2: Nej! a=(y2-y1)/(x2-x1)
Jeg ved godt, at du formentlig mener det rigtige, men der er en væsentlig forskel på de to udtryk.
Jeg ved godt, at du formentlig mener det rigtige, men der er en væsentlig forskel på de to udtryk.
Skriv et svar til: Bevis hældningskoffetienten i en lineær funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
