Matematik

linginger (glemmer hvordan)

28. april 2006 af figaro8 (Slettet)
Hej jeg er en af dem, som efter at først at være kommet igang med en ligning, og har opfrisket med hvordan den løses, godt kan finde ud af dem, men så glemmer jeg det igen. Er der ikke nogen som kan give mig nogle eksepmpler på ligninger, og forklare hvordan den løses punkt fra punkt?

på forhånd mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm mener du f.eks almindelige første gradsligninger eller andengrads?

Svar #2
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

første grads...jeg hadder ligninger, men er opsat på at huske og villigeholde hvordan man laver dem... vil du hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm okay... skal vi starte med de simple?

2x-10=5
2x-10+10=5+10 (10 lægges til på begge sider)
2x=15
2x/2=15/2 (der divideres med 2 på begge sider)
x=7,5

forstår du dette?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

her er der en side med vejledninger og øvelses opgaver:
http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/mbequa/mbequa.htm

(håber du kan gå ind på den, er nemlig ikk helt sikker)

Svar #5
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ja nogenlunde..

Svar #6
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

men der hvor du + med 10 ved - 10 burde det så ikke give 0.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

det gør det skam også, hvis du ser i næste linje, kan de se at -10 ikke længere står der, der står intet, hvilket er det samme som 0

Svar #8
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ok kan du give andre eksempler?

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm, prøv du at løse denne ligning:
3x+4=0

denne ligning løses på samme måde som det andet eksempel, skrive alle mellemregningerne ind, så hvis du laver en fejl kan jeg spotte hvor fejlen ligger...

Svar #10
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

3x+4=0

3x+4-4= 4-0

3x = 0

3x/2 2/0 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm nej.. du har minusset med -4 på den ene side og minusset med 0 på den anden side, husk det du gør på den ene side skal normalt også gøres på den anden side. Og du skal ikke dividere med 2, du skal dividere med tallet foran x, prøv nu igen.

Husk denne hjemmeside:
http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/mbequa/mbequa.htm
Her kan du træne i at løse ligninger...


Svar #12
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ja tak for linket.

3x+4 = 0

3x-4 +4-4 = 1-0

og hvad skal jeg gøre nu.

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

Løses lige ligningen for dig, husk hvad jeg skrev i #11:
3x+4 = 0
3x+4-4=-4 ( træk 4 fra begge sider)
3x(+0)=-4
3x/3=-4/3( del med 3på begge sider)
x=-4/3

prøv nu at løse denne ligning:
3x-44=22

Svar #14
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

3x-44=22

3x-44+44 = 44

3X (+0) = 44

3x/3 = 44/3
x = 44/3

hmm er det rigitgt?

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

tæt på, men prøv lige at se en gang til, hvor blev de 22 af?

Svar #16
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm skal de divideres med 44 måske?

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

nej nej,
du har skrevet dette:
3x-44=22

3x-44+44 = 44

hvis ligningen havde heddet 3x-44=0 var dette korrekt, men da der står 22 på højre side, skal du huske at sige dette:
3x-44=22
3x-44+44=22+44 og herfra kan du godt klare det sidste( du gjorde nemlig dette rigtigt i #15)

Svar #18
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ok ja jeg underskylder min manglene kendskab til ligninger, jeg har kunnet det siden ottende... pinligt... men tak for din tålmodighed.

Svar #19
28. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ikke*

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. april 2006 af dnadan (Slettet)

hvis det hjælper kan du måske forestille dig at du 'flytter' noget om på den anden side, ved at gøre det modsatte af hvad der står, f.eks. hvis der står minus foran tallet på venstre side, flyttes det over på venstre side ved at skifte fortegn.
Og når noget er ganget på den ene side, betyder det at det bliver divideret over på den anden side.
(man kan vel sige man gør det omvendte, af hvad der står på den anden side)

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.