Matematik
Cylinder
30. april 2006 af
Sannaen (Slettet)
Formlen for et cylinder er således: V=pi*r2*h
Jeg skal beregne rumfanget af et cylinder med målene: r= 15cm . H=70cm
1.) Jeg gør så således: pi * 15cm*15cm *70cm og dette giver 49480cm3 (HVAD GØR JEG FOR AT FÅ DISSE TIL METER?) dividerer med 100 ?
Cylinderet fra før indgår i en foderautomat, sammen med et andet.
Cylinder 2. r= 24,5cm . H= 10cm
Begge er fyldt med foder.
2.) Jeg skal så beregne rumfanget for den samlede mængde foder. dvs: pi * 24,5cm*24,5cm * 10cm = 18857 cm2 foder + 49480cm3 (fra før)
Automaten bliver fyldt med en 10liters spand, og spørgsmålet lyder: Hvor mange spande foder skal der til, før at automaten er fyldt.
Skal jeg så bare dividerer med 10 ?
Jeg skal beregne rumfanget af et cylinder med målene: r= 15cm . H=70cm
1.) Jeg gør så således: pi * 15cm*15cm *70cm og dette giver 49480cm3 (HVAD GØR JEG FOR AT FÅ DISSE TIL METER?) dividerer med 100 ?
Cylinderet fra før indgår i en foderautomat, sammen med et andet.
Cylinder 2. r= 24,5cm . H= 10cm
Begge er fyldt med foder.
2.) Jeg skal så beregne rumfanget for den samlede mængde foder. dvs: pi * 24,5cm*24,5cm * 10cm = 18857 cm2 foder + 49480cm3 (fra før)
Automaten bliver fyldt med en 10liters spand, og spørgsmålet lyder: Hvor mange spande foder skal der til, før at automaten er fyldt.
Skal jeg så bare dividerer med 10 ?
Svar #2
30. april 2006 af Benjamin. (Slettet)
For at omregne kubikcentimeter til kubikmeter skal du dividere med 100 3 gange dvs. 1000000.
Men det er nok bedre at du kun omregner det til kubikdecimeter da det er det samme som liter. Divider med 10 3 gange dvs. 1000.
Så skal du bare dividere med 10 derefter, som du selv siger, for at finde hvor mange spandes foder der skal til at fylde cylinderen
Men det er nok bedre at du kun omregner det til kubikdecimeter da det er det samme som liter. Divider med 10 3 gange dvs. 1000.
Så skal du bare dividere med 10 derefter, som du selv siger, for at finde hvor mange spandes foder der skal til at fylde cylinderen
Svar #3
01. maj 2006 af Sannaen (Slettet)
1000 Tak (;
Nu du siger det, kan jeg egentligt også godt huske det hehe
Nu du siger det, kan jeg egentligt også godt huske det hehe
Skriv et svar til: Cylinder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
