Matematik

Ligningen

03. maj 2006 af Serdil (Slettet)
Hej, jeg skal virkelig bruge hjælp til at omsætte den her opgave til ,en eller flere ligninger,

Anne,Bo og Carsten skal dele 440 kr. sådan at Bo får halvt så meget som Anne, og Carsten Får 100 kr. mindre end Anne og Bo Tilsammen. Hvor mange penge får de hver?

jeg skal regne det ud med hjælp fra en ligning, men jeg kan ikke finde ud af det.

På Forhånd Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Kald f.eks. det som Anne skal have for x. Så skal Bo jo have 0,5x. Og hvad skal Carsten så have?. Og hvad skal de alle have tilsammen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Anne=A
Bo=B
Carsten=C
Disse 3 ligninger opstilles:
1)A+B+C=440kr
2)1/2*A=B
3)A+B-100kr=C
indsæt 1/2*A på B's plads i 3), hvorefter C som funktion af A er fundet.
Dermed insættes disse 2 resultater i 1), hvorefter ligningen løses, og A er fundet...Og så kan du finde de sidste 2 ubekendte...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Kan røbe dig at A=180

Svar #4
03. maj 2006 af Serdil (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg ikke har forstået det. og derfor må jeg bede om en mere Simpel ligning, men det er nok bare mig som ikke fatter ret meget..Men Tak Alligevel.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2006 af dnadan (Slettet)

der findes desværre ikk en mere simpel ligning... men du gør således:
Da B=1/2*A kan du nu indsætte det i 3)
A+(1/2*A)-100kr=C
Da dette er lig C kender du nu både C og B som funktion af A, derved kan du sige:
A+(1/2*A)+(A+(1/2*A)-100kr)=440kr
Isoler nu A, dermed kender du nu A, og kan indsætte den fundne A-værdi ind i 2), hvorefter B kan findes.
Da nu nu kender bå B og A, kan du nu finde C ved at indsætte A-værdien og B-værdien ind i A+B+C=440kr, isoler C hvorefter du nu kender C, og dermed er problemet løst:)

Svar #6
03. maj 2006 af Serdil (Slettet)

Tak, for hjælpen..jeg tror jeg er ved at fatte det..

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Du denne slags opgave på samme måde, som du løser 2 ligninger med 2 ubekendte.. dette er dog lidt mere kompliceret(irriterende lange)

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#7 du løser*.... skriver for hurtigt engang imellem...

Skriv et svar til: Ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.