Fysik
Fysik OPG!
04. maj 2006 af
FrederikXY (Slettet)
En bold med massen 230 g tabes fra toppen af et tårn 45 m over jorden.
Beregn hastigheden af bolden lige inden den rammer jorden, idet der ses bort fra luftmodstanden.
----
Hvad er formlen til denne opg?
Beregn hastigheden af bolden lige inden den rammer jorden, idet der ses bort fra luftmodstanden.
----
Hvad er formlen til denne opg?
Svar #1
04. maj 2006 af Peden (Slettet)
h = ½ * g * t^2
Find t
v = a * t
Idet t kendes, og a er lig tyngdeaccelrationen, kan v findes.
Find t
v = a * t
Idet t kendes, og a er lig tyngdeaccelrationen, kan v findes.
Svar #2
05. maj 2006 af CziX (Slettet)
#0
Jeg vil nu anvende sætningen om energibevarelse.
Epot = m*g*h
Ekin = ½*m*v^2
Når bolden befinder sig 45 m over jorden, har den kun potentiel energi, og ligefør bolden rammer jorden er alt energien overformet til kinetisk energi, og derved får du:
m*g*h = ½*m*v^2 => g*h = ½*v^2
Jeg vil nu anvende sætningen om energibevarelse.
Epot = m*g*h
Ekin = ½*m*v^2
Når bolden befinder sig 45 m over jorden, har den kun potentiel energi, og ligefør bolden rammer jorden er alt energien overformet til kinetisk energi, og derved får du:
m*g*h = ½*m*v^2 => g*h = ½*v^2
Skriv et svar til: Fysik OPG!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
