Matematik

Nem matematik.

07. maj 2006 af taniaandersen (Slettet)
Hej, jeg skal snart op til eksamen. Men jeg har lige nogen opgaver jeg meget gerne vil have styr på, for jeg ved, at de vil dukke op i færdighedsregning. Og jeg er lidt i tvivl om, hvordan man laver dem.

1. 1 kg vindruer koster 12 kroner. Hvor meget koster 550 gram?

2. 50 æbleskiver, vejer 1250 gram og koster 24,50 kroner.
- hvor meget vejer 1 æbleskive?
- hvor meget koster 10 æbleskiver?

3. 15.000 kr giver 225 kr. i rente på et år. Hvad er den årlige rentesats?

Håber I vil hjælpe mig med at foreklare, hvordan man løser disse tre opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2006 af Niniel (Slettet)

1.
1kg=1000g
Prisen pr. gram 12/1000=0,012kr
Prisen for 550g 550*0,012=6,60kr

2.
Vægten af 1 æbleskive 1250/50=25g
Prisen for 10 æbleskive 24,50/5=4,90kr

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2006 af dnadan (Slettet)

1) 1kg koster 12 kr:
divider med 1000 for at finde ud af hvor meget et gram koster:
12/1000
Derefter har du 550gr.. dette ganges så med hinanden:
12*500/1000 og der er svaret

2) samme princip i denne opgave som i 1)


3)
Du har sikkert lært formlen: K=k0*(1+r)^n

Her skal du så sige:
15000kr+225kr=15000kr*(1+r)^1 og isolerer r, hvorefter du så kender renten...

Svar #3
07. maj 2006 af taniaandersen (Slettet)

tak skal du have, var en stor hjælp.

kunne du ikke lave 3. eren?

Svar #4
07. maj 2006 af taniaandersen (Slettet)

tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

#2

Hun er højst sandsynlig folkeskoleelev.

De andre har lavet de to første, så jeg vil lave 3'eren for dig.

15.000+225=15.225.
225/152,25= 1,478.

Den årlige rente er derfor 1,478 %.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#5 måske skal det lige siges at grunden til at han dividerer med 152,25 er denne:

225/15225 * 100%=1,478%

Bare lige for en sikkerheds skyld:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2006 af sontas (Slettet)

15000*x = 15225 <=>
x = 1,015 dvs den årlige rente er 1,5%.....eller hvad? :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2006 af dnadan (Slettet)

15000kr+225kr=15000kr*(1+r)^1
15225=15000*(1+r)
15225/15000=1+r
(15225/15000)-1=r
0,015=r
husk at r er procent i decimal tal derfor er renten= 1,5%

Skriv et svar til: Nem matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.