Kemi
pKs udfra titrerkurvern
07. januar 2004 af
Jensus (Slettet)
Gør rede for hvordan man kan finde pKs ud fra titrerkurven (her skal pufferligningen inddrages).
En forklaring på ovenstående vil gøre mig utroligt glad :)
En forklaring på ovenstående vil gøre mig utroligt glad :)
Svar #1
07. januar 2004 af Belief (Slettet)
Du kan aflæse pKs-værdien ved at aflæse pH ved halvdelen af den tilsatte volumen ved ekvivalenspunktet.
Svar #2
07. januar 2004 af Belief (Slettet)
Dette kan man naturligvis argumentere for ud fra pufferligningen:
pH = pKs
da ([B]/[S]) er 0 (log 1 = 0)
d.v.s da halvdelen af den ekvivalente mængde NaOH er brukt, kan man aflæse pH direkte.
pH = pKs
da ([B]/[S]) er 0 (log 1 = 0)
d.v.s da halvdelen af den ekvivalente mængde NaOH er brukt, kan man aflæse pH direkte.
Skriv et svar til: pKs udfra titrerkurvern
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
