Kemi
3 små..
08. maj 2006 af
KaffeArne (Slettet)
Har lige 3 spørgsmål som jeg håber der er ngn der kan hjælpe mig med:
1)I dagligdagen kaldes CO2 for kulsyre. forklar hvorfor det ikke er et velvalgt navn for CO2
2)forklar hvorfor der er grænser for hvor lav pH-værdien kan blive? Hvorfor kan man f.eks. ikke have en opløsning der har en pH værdi på -2?
3)Og forklar også hvorfor der er en øvre grænse? hvorfor kan man ikke have en pH på f.eks. 16?
på forhånd mange tak..
1)I dagligdagen kaldes CO2 for kulsyre. forklar hvorfor det ikke er et velvalgt navn for CO2
2)forklar hvorfor der er grænser for hvor lav pH-værdien kan blive? Hvorfor kan man f.eks. ikke have en opløsning der har en pH værdi på -2?
3)Og forklar også hvorfor der er en øvre grænse? hvorfor kan man ikke have en pH på f.eks. 16?
på forhånd mange tak..
Svar #2
08. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)
1) Kulsyre er et misvisende navn for CO2, da kulsyre er H2CO3
Men kulsyre (H2CO3) spaltes hurtigt til CO2 + vand, og derfor vælger mange (oftest ikke-kemikere) at kalde CO2 for kulsyre.
2) pH = -2 svarer til en koncentration (eller rettere aktivitet) på 100 M opløsning af f.eks. saltsyre. Dette er dog ikke muligt at opløse så meget HCl i vand at denne koncentration kan opnås. I en koncentreret saltsyre opløsning er [H+] ca 12 M, og pH vil være ca. -1
3) pH = 16 er fuldstændig analog til spm. 2, for så er pOH = -2
Men kulsyre (H2CO3) spaltes hurtigt til CO2 + vand, og derfor vælger mange (oftest ikke-kemikere) at kalde CO2 for kulsyre.
2) pH = -2 svarer til en koncentration (eller rettere aktivitet) på 100 M opløsning af f.eks. saltsyre. Dette er dog ikke muligt at opløse så meget HCl i vand at denne koncentration kan opnås. I en koncentreret saltsyre opløsning er [H+] ca 12 M, og pH vil være ca. -1
3) pH = 16 er fuldstændig analog til spm. 2, for så er pOH = -2
Skriv et svar til: 3 små..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
