Matematik
hjjælp til geometri
09. maj 2006 af
milla-pigen (Slettet)
I et koordinatsstystem er en linie L bestemt ved ligningen 3x+y+12=0
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2), og som tangerer L.
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2), og som tangerer L.
Svar #2
09. maj 2006 af splinter2 (Slettet)
HER SKAL DU BRUGE FORMLEN FIR DIST. MELLEM LINIE OG PUNKT DEREFTER HAR DU DIST. SOM ER DIN RADIUS OG DA MAN ALLEREDE VED AT CENTRUM ER 2,2 KAN MAN INDSÆTTE I LIGNINGEN FOR EN CIRKEL
Svar #3
09. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Ligningen for linjen gennem centrum vinkelret på tangenten er:
y = (1/3)*x + 4/3.
Den skal jo stå vinkelrt på tangenten.
Beregn nu skæringspunktet mellem denne linje og tangenten. Derefter kan du beregne radius, og derefter skulle det være en smal sag at bestemme cirklens ligning.
Skriv tilbage, hvis du vil have mere hjælp. Jeg bliver på sitet lidt endnu.
y = (1/3)*x + 4/3.
Den skal jo stå vinkelrt på tangenten.
Beregn nu skæringspunktet mellem denne linje og tangenten. Derefter kan du beregne radius, og derefter skulle det være en smal sag at bestemme cirklens ligning.
Skriv tilbage, hvis du vil have mere hjælp. Jeg bliver på sitet lidt endnu.
Svar #4
09. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
Brug:
a_1*a_2=-1 , hvor a_1 er hældningen for en linje og a_2 er hældningen for a_1's ortogonale linje (den er vinkelret på).
Du kender desuden punktet C(2,2) som ligger på linjen, så derfor kan du finde linjens ligning.
Denne linje er linjen som radius ligger på.
Find skæringspunkt mellem L og den nye linje og du vil få de to punkter du skal bruge for at udregne radius.
a_1*a_2=-1 , hvor a_1 er hældningen for en linje og a_2 er hældningen for a_1's ortogonale linje (den er vinkelret på).
Du kender desuden punktet C(2,2) som ligger på linjen, så derfor kan du finde linjens ligning.
Denne linje er linjen som radius ligger på.
Find skæringspunkt mellem L og den nye linje og du vil få de to punkter du skal bruge for at udregne radius.
Skriv et svar til: hjjælp til geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
