Kemi
opg. 6.29 -iodtal
10. maj 2006 af
BønneB (Slettet)
Har desværre lidt problemer med opgave 6.29 i den røde opgavebog af Carsten k Holmboe "Opgaver kemi".
"Ved analyse af et fedtstof har man fundet følgende kendetal:
Forsæbningstal: 189
Iodtal:28,5.
A)Beregn den molare masse af fedtstoffet.
n(KOH)/3=n(fedtstof)
nKOH=189mg/56,108g/mol=0,0033mol
n(fedtstof)=0,0033mol/3=0,0011mol
M(fedtstof)=1g/0,0011mol=890,60g/mol
B)Bestem antallet af dobbeltbindinger pr. molekyle for de i fedtstoffet indgående fedtsyrer.
Det er her problemet opstår! Hvad skal jeg gøre? Håber der er nogen der kan hjælpe!
"Ved analyse af et fedtstof har man fundet følgende kendetal:
Forsæbningstal: 189
Iodtal:28,5.
A)Beregn den molare masse af fedtstoffet.
n(KOH)/3=n(fedtstof)
nKOH=189mg/56,108g/mol=0,0033mol
n(fedtstof)=0,0033mol/3=0,0011mol
M(fedtstof)=1g/0,0011mol=890,60g/mol
B)Bestem antallet af dobbeltbindinger pr. molekyle for de i fedtstoffet indgående fedtsyrer.
Det er her problemet opstår! Hvad skal jeg gøre? Håber der er nogen der kan hjælpe!
Skriv et svar til: opg. 6.29 -iodtal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
