Dansk

Dagens skriftlige eksamen

11. maj 2006 af LasseL (Slettet)
Gik det godt? Hvilket enme valgte i, og hvad kom i ind på?

Valgte selv den sidste...


Vi snakker selvf gymnasiet ;D

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2006 af Gipsy-pigen (Slettet)

Overstået...

Gik ok...valgte nr. 4 - essayet, kom ind på ansigstsudtryk, make-up, tatoveringer og piercinger som maske...

Må vi se, hvad det hele ender med...

Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2006 af Alima (Slettet)

#1
Det lyder faktisk ganske interessant.
Jeg skrev også essayet.. jeg kom ind på alkohol, musik som maske og "min egen" maske.. "maskens" betydning for tilværelsen..


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2006 af Calem (Slettet)

Skrev om Barndommens Gade - der var virkelig meget at skrive om, især om Ester, hendes forhold til Lisa og hendes udvikling gennem historien. Man kunne inddrage datidens samfundshold, kierkegaardsk og freudiansk analyse, Tove Ditlevsens eget liv, perspektivere til nutidens asyllejre, H.C. Andersens Den Lille Pige Med Svovlstikkerne og Martin Andersen Nexøs Ditte Menneskebarn. Alt i alt en rigtig fin opgave, som jeg tror minimum ligger på 9

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2006 af Alima (Slettet)

#3
Det lyder til at du har haft nok at skrive om... hvor mange sider kom du op på?

Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2006 af Calem (Slettet)

"Kun" lidt under 4 sider - mit problem (hvis man kan kalde det sådant) er, at jeg altid forsøger at formulere mig så kortfattet som muligt. Derfor fylder mine opgaver sjældent meget, selvom jeg har en masse at skrive om. :o)

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. maj 2006 af sontas (Slettet)

Jeg skrev fra individ til situid. Det var egentlig også fint nok, og kom ind på de "sædvanlige" karakteristika for postmodernismen. Desværre lavede min printer vrøvl, da jeg skulle aflevere -jeg fik dog printet ud, men fik afleveret mine i alt 5 sider i en fuldkommen tilfældig rækkefølge. Jeg håber de to censorer kan finde ud af det, ellers er jeg bange for det kommer til at koster.. hvad siger I?

Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2006 af sixten (Slettet)

Barndommens gade - ganske god!!! kom dog lidt i modvind i kompositionsanalysen : kom til at skrive at TD var en implicit fortæller.. Og kender en som kom til at skrive Ove Ditlevsen, fordi hun troede det var hendes rigtige navn - hehe :) lidt sjovt...

Brugbart svar (1)

Svar #8
11. maj 2006 af Quasar (Slettet)

#5: Skrev også om Barndommens Gade, men kan slet ikke genkende det, du skriver. Jeg tog primært udgangspunkt i teksten og ikke diverse andre tekster uden om stilehæftet. Jeg inddrog Lene Henningsens tekst, hvor hun bl.a. fortalte, at masker er til fest og ej til hverdag - noget Ester ikke tænker på. Desuden inddrog jeg den første tekst med forskellene mellem teater hhv. karneval.

Brugbart svar (1)

Svar #9
11. maj 2006 af Kraken (Slettet)

Valgte den sidste opgave om individ og situid. Synes de to tekster kunne indgå i en god dialog med hinanden, da Mogens Kjærs tekst pegede på hvor væsentlig en faktor det kommercielle og forbrugermarkedet er for fællesskabernes forfald. Synes desuden at der være antydninger af noget nihilisme med hensyn til værditab og de situide menneskers forfald til overfladiske skygger i samfundet - narcissitiske personligheder (ifølge ham degenererede individet til et situid, som pga. sin gruppe blev gjort til et image eller en rolle af det kommercielle samfund). Derimod sagde Gitte Larsen jo at mennesket udvikler sig fra individ til situid, og det gav mulighed for at lade livssfærer overlappe hinanden samt leve et mere adspredt liv uden nogen fast livsstil. Modsætningen mellem de to tækster kunne give en god diskussion...

Brugbart svar (1)

Svar #10
11. maj 2006 af Jeppedyret (Slettet)

skrev også om Barndommens gade...
men jeg inddragede ikk spor...
skrev bare noget halløj med identitet og noget med at gemme sig bag nogle masker! :D

håber det holder til en 9'er... men tror snarer det blir 8...

Brugbart svar (1)

Svar #11
11. maj 2006 af jammal (Slettet)

Måske sku' jeg oprette et andet tråd, men NÅR man vil tælle antal sider, som blev afleveret til bedømmelsen, er det så med halvanden linjeafstand eller dobbeltlinjeafstand?

For jeg har f.eks skrevet 4 ½ side med dobbeltlinjeafstand! Når jeg så får bedømmelsen bliver der taget højde for, at det er dobbeltlinjeafstand!

Brugbart svar (1)

Svar #12
11. maj 2006 af kronisk (Slettet)

Jeg tog også Barndommens gade. Jeg er virkelig i tvivl om den blev god.. Men spændende opgave. Jeg perspektiverede til Georg Brandes problemlitteratur (radikalismen) og dannelsesromanerne. Der var nogen paralleler. Tror ikke min karakter bliver to-cifret hverken i den ene eller anden anden ende.
LYL

Brugbart svar (1)

Svar #13
11. maj 2006 af PhoSpheer (Slettet)

#0
Jeg valgte essay'et, og jeg må godt nok sige jeg er meget positivt overrasket over årets emne! Lige noget for mig i hvert fald... Så tror det gik helt ok.
Jeg skrev omkring de psykologiske aspekter ved disse facader mennesket lever under, og hvad der i det hele taget kan karakteriseres som 'det sande jeg' under alle maskerne. Bla bla.. ;)

Brugbart svar (1)

Svar #14
11. maj 2006 af Calem (Slettet)

#8 Jeg fik aldrig læst de andre tekster, blev "hooked" på Barndommens Gade med det samme. Men jeg er da ikke i tvivl om, at man sikkert også kunne inddrage nogle af hæftets andre tekster. At inddrage Kierkegaard og Freud er altid sikre vindere! De andre dele i min analyse og perspektivering var blot nogle, jeg kom i tanke om, mens jeg skrev, og synes at de mere eller mindre passede som fod i hose til analysen.

Brugbart svar (1)

Svar #15
11. maj 2006 af kronisk (Slettet)

Jeppe lugter :D

Brugbart svar (1)

Svar #16
11. maj 2006 af Jeppedyret (Slettet)

Skide godt!! :D

Brugbart svar (1)

Svar #17
11. maj 2006 af Aca_18 (Slettet)

Jeg skrev også om barndommens gade...
Kom ind på den Esters forgæves kamp om at slippe væk fra hendes miljø og maskens betydninger dertil. Så indrog jge også Ole Wivels digt - noget om vi er ingenting uden vores maske - ligesom ester

Brugbart svar (1)

Svar #18
11. maj 2006 af Jeppedyret (Slettet)

Calem... no offence...
men man kan altid overtolke :P
forklar lige din freud ting?

Brugbart svar (1)

Svar #19
11. maj 2006 af mackie (Slettet)

Hej jeg går ikke på stx, men htx, så jeg ved ikke hvilket emne i kom op i i dansk.

Nogen der vil fortælle hvad det overordnede emne var? :)

Brugbart svar (0)

Svar #20
11. maj 2006 af Calem (Slettet)

#18 Hæhæ - det kan man jo altid ;o), så håber jeg bare, at det ikke er tilfældet med dagens stil.

Ester lader sig styre af id'et. Hun er i sine drifters vold, da hun bevæger sig ud blandt de rige, og da manden i lejligheden 'tvinger' hende og Lisa ud, går hun modsat Lisa ikke ud. Det er fordi hendes superego (opdragelse) ikke er formet endnu. Ved ikke, om det er rigtigt - men det skader næsten aldrig at bruge Freud :o)

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 45 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.