Engelsk

Delprøve 1

12. maj 2006 af graci (Slettet)
Heysa, jeg skal til engelsk skriftlig eksamen snart og jeg vil gerne øve mig med delprøve 1(altså en dansk prosatekst, hvor man laver et resume på engelsk ca.200 ord). Er der nogle der kan give mig nogle råd?

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2006 af USyay (Slettet)

Du kan tage en avisartikel à ca den længde og forsøge at genfortælle den på engelsk.
Husk din indledning er meget vigtig - skal være problemorienteret...ikke så meget: this article written by Jens Jensen, was published in Jyllandsposten....(der er mange der falder i den fælde)men det har i vel også fået banket ind i knolden af jeres lærer;)

Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2006 af jammal (Slettet)

#1 : "Husk din indledning er meget vigtig - skal være problemorienteret"

Kan du ikke uddybe det, for jeg plejer næsten også kun at skrive "this article written by Jens Jensen, was published in Jyllandsposten"...

Jeg skal også snart op i eng! Vil meget gerne have gode råd

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2006 af USyay (Slettet)

I princippet kan du godt skrive det, men det siger ikke så meget.

Eksempel: In an article in Eurowoman by Jytte Hansen the problems for Muslim women in arranged marriages is up for debate./ The problems for Muslim women is up for debate in an article...

Det jeg mente var at det ikke er nok bare at skrive hvor den er fra og hvem den er fra, da det centrale er problemstillingen(her: arrangerede ægteskaber)

Tema: problemstillingen og konsekvensen heraf

Generelt: ingen citater, egen fortolkning(I think that...), egen viden, stille spørgsmål til teksten, detaljer(tal, procent)

Husk: 100% objektiv fremstilling

Personer:
ALTID skrive hele navnet( evt. kun efternavn, men ALDRIG kun fornavn)
præsentere personer med deres baggrund
overvej: er personerne vigtig nok til at blive nævnt?

navne(organisation og lign.):
undgå selve navnet, men beskriv/forklar
i stedet for ex. BT = a Danish newspaper

Alsutning: som konklusion i teksten


Håber det kunne bruges;)

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2006 af jammal (Slettet)

#3: Ok tak for dine kommentarer.

Hvis nu man skriver: "In an article in

Eurowoman by Jytte Hansen the problems

for Muslim women in arranged marriages

are up for debate"

Er det så nok som præsentation? Altså

kan man så begynde med at referere

Eller skal man fx. sige mere..


På forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. maj 2006 af jammal (Slettet)

#3: Ja..du kan tro at det hjalp, tak!

Brugbart svar (1)

Svar #6
12. maj 2006 af USyay (Slettet)

#4: ja det skulle være nok. Du skal jo tænke på at du kun skal skrive mellem 2-300 ord, så hver enkelt sætning skal være meget velovervejet!

Det var godt det kunne bruges. Jeg hadede også selv denne opgave. Nu har jeg ikke problemer med stavning, men hos dem der har er det et helvede!

Held og lykke!

Brugbart svar (1)

Svar #7
12. maj 2006 af LittleP (Slettet)

Usyay:

Liiige det jeg har brug for - Tak! :)

Mht. stavning - Det er oftest de mest elementære ord, som jeg kommer i tvivl om! .. Men du har har ret, min veninde får 9 i mdt. men i skr. ligger hun på 5-6 fordi hun har meget svært ved at stave! og det er et helvede for hende, for hun føles sig helt magtesløs i skr. engelsk.

Brugbart svar (1)

Svar #8
12. maj 2006 af USyay (Slettet)

det var da godt i alle kunne bruge det¨

elementære ord:
their= deres vs. there= der

et eksempel på en fejl jeg ved der er mange der laver

Skriv et svar til: Delprøve 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.