Matematik

Differentiering - fra en novice...

13. maj 2006 af susanne72 (Slettet)
Har terpet hele dagen, og lyset er stadig ikke gået op for mig. Er meget i tvivl om jeg har fat i noget eller er helt på vildspor. Vil nogen se, om jeg er på rette spor eller ej..?

f(x)= -1/2x^2 +4X +2
f'(x) = 2x-3

f(x)= 2x^2 + 1/2x +3
f'(x) = -4x + 1/2

f(x) = 2x^3 -x^2 +3x +4
f'(x) = 6x - 2x +3





Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm hvis du husker at tage alle mellemregninger med, tror jeg det vil være lidt nemmere:
ved den første skal der stå:
f(x)=(-1/2)*x^2+4x+2 eller
f(x)=1/(2*x^2)+4x+2?


f(x)= 2x^2 + 1/2x +3
f'(x) = -4x + 1/2 (hvor kommer minuset fra?, fjern det. ellers er det korrekt)

(x) = 2x^3 -x^2 +3x +4
f'(x) = 6x - 2x +3 (her begår du en fejl, du glemmer at bruge reglen:
f(x)ax^n f'(x)a*n*x^(n-1)
Hermed bliver f'(x)=2-3*x^2 -2x +3





Svar #2
13. maj 2006 af susanne72 (Slettet)

Tak. Så langt så godt :-)

1. Der står
f(x)=(-1/2)*x^2+4x+2

2. ups, havde glemt et minus i f(x), så den hedder retteligt
f(x)= -2x^2 + 1/2x +3, og så er det vel rigtigt med "-4x + 1/2", ikk'?

3. Ok, den regel kunne jeg ikke huske... Har prøvet igen, får det så til:
f'(x)=2*3*x^2 -2x +3. Hvor får du "2-3" fra?

Mellemregninger til 3'eren (nøjes med første led)

2x*3
(2*3*x)^(3-1) - altså 6X^2 - eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

2. og 3. er korrekte. 1. er forkert. Jeg kan simpelthen ikke se, hvor du får 2x - 3 fra. Du skal bruge samme regel som i 2. og 3.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2006 af dnadan (Slettet)

1)f(x)=(-1/2)*x^2+4x+2
f'(x)-1/2*2*x+4 = -1x+4=-x+4

2) ser helt korrekt ud.

3) undskyld der burde have stået *, men godt at se, at du bruger reglen korrekt.

Svar #5
13. maj 2006 af susanne72 (Slettet)

øv hvor pinligt - jeg har kigget forkert på mit papir med noter og udregninger fra hele dagen.... :

1.
f(x) skulle have heddet x^2 - 3x -1 - og SÅ var det, jeg ville have f'(x) blev til 2x-3.

3. Jaaa, jeg prøver skam...


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#5 ja så er det jo korrekt alligevel:)

Svar #7
13. maj 2006 af susanne72 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Er godt i gang med de resterende opgaver, har vist fattet fidusen nu :)



Skriv et svar til: Differentiering - fra en novice...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.