Matematik
Løsning af diff.
13. maj 2006 af
Mars Volta (Slettet)
Hejsa,
Jeg har lidt bøvl med at finde forskrift for f som er løsning til diff. :
y'=y/lny·(x+2)
er klar over at jeg siger g(y) = y/lny og h(x) = x+2, hvorefter der gælder at:
S(1/g(y))dy = S(h(x))dx, men jeg kan ikke finde stamfunktion til S(1/g(y))dy.
Nogen der kan hjælpe?
Jeg har lidt bøvl med at finde forskrift for f som er løsning til diff. :
y'=y/lny·(x+2)
er klar over at jeg siger g(y) = y/lny og h(x) = x+2, hvorefter der gælder at:
S(1/g(y))dy = S(h(x))dx, men jeg kan ikke finde stamfunktion til S(1/g(y))dy.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
13. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
1/g(y) bliver S lny/y dy, da den bliver omvendt, når 1 bliver divideret med den. Jeg mener, at jeg brugte substitution satte t til lny.. Så kan du vel selv derfra?
Skriv et svar til: Løsning af diff.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
