Fysik

Fart

14. maj 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,

Iflg. David Attenborough's Fugleliv er den hurtigste fugl en vandrefalk når den styrtdykker efter bytte.
Den kan da opnå en fart på 250 km/time. Hvad er farten i meter pr. sekund?

250 * 1000 = 250000

Hvordan skal jeg beregne det i timen? jeg har det jo i kilometer...

Bjarkee

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2006 af Chimer (Slettet)

du ganger med 3600 og dividere med 1000 hvis jeg husker rigtig, eller os bare gange med 3,6

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2006 af Romulus (Slettet)

Fuglen flyver 250 km/time og du skal finde m/sek:

((250 km/time)*1000 m)/(3600 sek) = 69.444 m/sek

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Vi har 250000 m/time.

Samtidig har vi 3600 s/time.

[250000 m/time]/[3600 s/time] = 69,44 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2006 af Romulus (Slettet)

#1
Du har fat i den omvendte proces, hvor man går fra m/sek til km/time.

Skriv et svar til: Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.