Kemi

::: Kemi opgave? :::

09. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hejsa alle sammen!

Ok har virkelig brug for hjælp til denne opgave... kan simpelthen ikke finde ud af den...

Forbrændingen af hydrogen til vanddamp:

2H2(g) + O2(g) --> 2H2O(g)

Beregn varmeafvigelsen ved forbrænding af 10,0g hydrogen

please help me...

På forhånd tak!




Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2004 af krelle (Slettet)

Fins deltaH, og find så energien for 10 gram H2

Svar #2
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Hej igen

Ja det har jeg prøvet, men jeg får noget mærkeligt hver gang, og desuden ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal bruge oplysningen om de 10g...

Er der please ikke en der kan hjælpe mig ordentlig med denne opgave... jeg har efterhånden brugt for meget tid på den, og det er ikke engang en aflevering, men jeg vil godt lære noget af opgaven alligevel.. derfor ønsker jeg, at en vil gennemgå den nøjagtig, således jeg kan kigge på den, og notere og huske fremgangsmåden fremover.


Svar #3
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Har desværre ikke kemi :-(

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2004 af Belief (Slettet)

Du skal bruge de 10g H2 til at finde stofmængden. Dermed kan du finde molreaktionen Nr, og så er det bare at sætte ind i formlen for deltaH

Svar #5
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Når jeg gør det får jeg det til -2398,85 kJ, men det skal gi 1200 kJ...

please help...!

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg har slet ikke tid lige nu, men hvis det kan vente til i morgen skal jeg nok hjælpe dig.

Svar #7
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

1000-tak for det Belief :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2004 af Belief (Slettet)

Det her skulle nok være rigtigt :)

n(H2) = 10 g / 2,016 g/mol = 4,96 mol
nr = 4,96 mol / 2 = 2,48 mol

delta Hm = 2 x -241,82 KJ/mol
= -483,64 KJ/mol

deltaH = deltaHm x -nr
= -483,64 KJ/mol x -2,48 mol
= 1199,43 KJ

Hvis der er nogen som du ikke forstår, eller noget som skal uddybes, så skriver du bare igen.

Svar #9
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Mange 1000 gange tak for hjælpen :-)

Nu er det endelig indlysende... bare en lille ting, er det sådan, at grunden til, at du skriver "deltaH = deltaHm x -nr" altså -nr, fordi der er tale om varme afvigelse, dvs. et tab, og dermed er værdien negativ...?

Men igen tak for hjælpen!!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2004 af Belief (Slettet)

Yes, det er nemlig fordi der er tale om varme afgivelse.

Svar #11
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ok, Thanks :-)

Skriv et svar til: ::: Kemi opgave? :::

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.